A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Новини

Дата: від до Скинути

Декларування у період дії воєнного стану

Декларування у період дії воєнного стану

Національне агентство з питань запобігання корупції - НАЗК надало роз’яснення щодо застосування положень Закону України «Про запобігання корупції» та прийнятих на його виконання нормативно-правових актів з урахуванням положень Закону України від 03.03.2022 № 2115-IX «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни». У роз’ясненнях можна знайти відповіді на питання, пов’язані з особливостями декларування в умовах воєнного стану: у який строк подаються декларації у 2022 році; у який строк подаються повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, якщо такий обов’язок виник під час дії воєнного стану; у який строк подаються повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента; чи необхідно декларувати відомості про майно у разі його знищення внаслідок бойових дій під час збройної агресії російської федерації проти України та подавати ПСЗ у зв’язку із його знищенням тощо.  Зокрема, повідомляється, що фізичні особи подають документи, подання яких вимагається відповідно до норм чинного законодавства в документальній та/або електронній формі, протягом 3 місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період обов’язку подати документи. Відповіді на інші питання можна знайти у роз‘ясненні НАЗК за посиланням: https://bit.ly/3MxfLuY

12:16 11.03.2022

Міністерство юстиції України  інформує:

Міністерство юстиції України інформує:

З метою вчинення нотаріальних дій або проведення державної реєстрації актів цивільного стану, державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань в регіонах, де у громадян України, іноземців та осіб без громадянства обмежена можливість обміну документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи або вклеювання фотокартки до паспорта громадянина України по досягненню 25- і 45-річного віку, особи можуть пред’являти  документ, строк дії якого закінчився, або документ, що посвідчує особу, до якого своєчасно не вклеєна фотокартка. Такий порядок діятиме до відповідного нормативного врегулювання або відновлення роботи ДМС у повному обсязі. Також звертаємо увагу на затвердження Тимчасового порядоку внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон (постанова КМУ від 28.02.2022 № 170 «Деякі питання внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон»).

12:13 11.03.2022

Міністерство юстиції України відновило роботу Єдиного державного реєстру

Міністерство юстиції України відновило роботу Єдиного державного реєстру

Робота інфраструктури критично важлива у військовий час. ЄДР — це один з головних реєстрів країни, в якому знаходяться інформація про компанії та ФОП. Одразу після початку війни 24 лютого реєстр було вимкнено для того, аби уникнути потрапляння інформації до ворога. Відсьогодні ж ЄДР відкрито в режимі обмеженого доступу по АРІ. Це означає, що наразі вже поновлено можливість робити виписки в Опендатаботі для фізичних осіб. Банки та фінансові установи можуть також використовувати наше API задля отримання необхідної інформації з ЄДР. Щоб отримати виписку з ЄДР в Опендатаботі, надішліть боту код компанії або ж РНКОПП (ІПН фізособи) для фоп.

12:07 11.03.2022

Тимчасовий цифровий документ на період воєнного часу — у Дії

Тимчасовий цифровий документ на період воєнного часу — у Дії

Війна змусила українців негайно евакуюватися у більш безпечні регіони країни. Однак не всі встигли захопити з собою необхідні паперові документи. А цифрові документи у Дії не завжди відкриваються, адже від початку бойових дій всі державні реєстри відключили з міркувань безпеки. Відповідно документи в Дії не можуть підтягнутися. Тому ми створили альтернативу — єДокумент, який містить:   паспортні дані, РНОКПП (картка платника податків)

09:52 11.03.2022

ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ ТА ВИМУШЕНИХ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ!!!

ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ ТА ВИМУШЕНИХ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ!!!

У зв’язку із збройною агресією російської федерації Сколівщина щоденно приймає велику кількість громадян, які вимушені були покинути свої домівки. Сколівська міська рада усіма силами працює над створенням належних умов для перебування внутрішньо переміщених осіб на території громади – забезпечення місцями проживання, продуктами харчування, предметами і товарами першочергової необхідності, наданням комунальних послуг. Багато жителів нашої громади також щиро відреагували на людське горе та інтенсивно долучилися до поселення українців в своїх приватних помешканнях.

09:20 11.03.2022

Продовжується виплата призначених соціальних допомог під час воєнного стану

Продовжується виплата призначених соціальних допомог під час воєнного стану

Міністр соціальної політки України Марина Лазебна повідомила, що держава продовжить виплачувати призначені державні соціальні допомоги людям протягом часу дії воєнного стану плюс один місяць після його завершення. Кабінет Міністрів України прийняв Постанову від 07 березня 2022 року №214 «Деякі питання надання державної соціальної допомоги на період введення воєнного стану», якою встановив, що державна соціальна допомога, яка була призначена раніше, продовжується на період введення воєнного стану та одного місяця після його припинення чи скасування і виплачується за повний місяць без звернення особи до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення. Відповідне рішення стосується:

17:26 10.03.2022

Звернення до приватних підприємців, власників туристично-рекреаційних закладів, агроосель, жителів Сколівщини!

Звернення до приватних підприємців, власників туристично-рекреаційних закладів, агроосель, жителів Сколівщини!

Шановні підприємці,  наголошуємо, що  вартість  соціально значущих продуктів харчування у місцях торгівлі повинна залишатись такою як 23 лютого. Адже у воєнний час завищення цін може розцінюватись  як мародерство.  Зокрема, до соціально значущих  продуктів належать: хліб житньо-пшеничний, батон, крупа гречана, борошно пшеничне (вищий сорт), цукор пісок, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна вищого сорту), молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), яйця курячі категорії С1, птиця (тушка куряча), масло вершкове жирністю 72,5%.  Ще у січні Кабінет Міністрів України встановив торговельну надбавку для соціально значущих продуктів – не вище 10%. Підвищувати ціни вище цього рівня підприємцям не припустимо.

16:23 10.03.2022

Тарас Шевченко для України і в Україні житиме вічно!

Тарас Шевченко для України і в Україні житиме вічно!

Не забудьмо пом'янути... "Одна тінь свободи людину підносить!»; "І вражою злою кров'ю волю окропіте!"- писав Тарас Шевченко. Писав, якби вчора був тут, з нами ... Триває 14 кривавий день війни в Україні, і нині, як ніколи,  знову актуальними є вічні  постулати  Тараса Шевченка. У нинішню 208 - річницю з дня його народження,  нас окриляє символ нації, що зазнав тернистого шляху боротьби за свободу з одним і тим же правічним ворогом! Кобзар є живим прикладом того, як можна крок за кроком звільнятися з полону пригніченості, зневіри, комплексу меншовартості і національної депресії. Гострота і сила  Шевченкового слова живе. Дух свободи, людської гідності – найвеличніших вселюдських понять – через віки випробувань, пережитих Шевченком, приходять до українців і додають їм упевненості у власному самоствердженні.

09:07 09.03.2022

Шановна громадо Сколівщини!

Шановна громадо Сколівщини!

 Сколівська міська рада просить долучитись до збору гуманітарної допомоги для наших захисників, яку  буде відправлено  в зону бойових дій.   Потреба в продукції: тушонки, рибні консерви, паштети, борошно, дитяче харчування, вареники залиті смальцем (варені) та голубці залиті олією чи смальцем (варені) у пластиковій тарі, засоби гігієни, памперси, медикаменти, в т. ч. протизапальні, жарознижуючі, кровоспинні, тощо.   Місце збору: МНД «Бескид» (вул. Д. Галицького, 56). Орієнтовна відправка: четвер, 10 березня. Контактна особа – Тетяна Зінкевич, 0678560236.

13:01 08.03.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора