A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Новини

Дата: від до Скинути

Підготовлений – значить захищений!

Підготовлений – значить захищений!

Публікуємо рекомендації з надання домедичної допомоги в умовах військового стану для цивільних осіб. Надавайте допомогу лише за умови, що це безпечно для вас. Власна безпека – пріоритет. Для цього огляньте місце події та переконайтесь, що вам нічого не загрожує. Якщо маєте можливість, перемістість постраждалого у більш безпечне місце. Оцініть його стан. Перевірте, чи він у свідомості, чи дихає. Можна звернутись до людини із запитанням, щоб визначити чи вона у свідомості. Не натискайте на частини тіла пораненого для того, щоб визначити його стан. Нормальне дихання – це не менше 2-3 видихів за період часу, коли ви можете вголос порахувати від 501 до 510 (10 сек). Видихом рахується – підйом та опускання живота. Якщо постраждалий у свідомості, то нагальної необхідності перевіряти пульс та дихання одразу немає. Зверніться за номером «103» для виклику бригади екстреної медичної допомоги. Якщо необхідно, то зверніться до інших екстрених служб (поліція, ДСНС). Зупиніть критичні (артеріальні чи венозні) кровотечі. Для цього використайте кровоспинний джгут, турнікет чи тугу пов’язку. Накладайте кровоспинний джгут/турнікет максимально вище за місцем кровотечі на кінцівки постраждалого. Правильно накладений кровоспинний джуг/турнікет передбачає, що кровотеча зупинена. Також потрібно зафіксувати час його накладення. За відсутності засобів для зупинки кровотечі, тисніть на рану. Важливо: НЕ переставайте тиснути на рану до приїзду медиків чи накладення кровоспинного джгута/турнікета. Залежно від виду кровотечі – зупинка тиску на рану може стати смертельною для людини. Забезпечте прохідність дихальних шляхів. Якщо у постраждалого в роті є сторонні предмети, рвотні маси, приберіть їх для відновлення прохідності дихальних шляхів. Якщо навіть після зупинки кровотечі та забезпечення прохідності дихальних шляхів у пораненого не з’явились життєві ознаки, варто розпочинати серцево-легеневу реанімацію (СЛР). Для СЛР покладіть постраждалого на спину, закиньте голову назад. Натискайте посеред грудної клітини двома руками: основу однієї долоні накрийте другою долонею. Глибина натискання має становити близько 5-6 см. Частота натискань має складати близько 100-120 на хвилину. Тримайте пораненого у стабільно боковому положенні до приїзду медиків. Не залишайте постраждалого самого. Навіть якщо ви зупинили кровотечу, поранений у свідомості може захотіти зняти джгут чи турнікет, адже йому боляче.

18:34 24.02.2022

Засідала сесія  Сколівської міської ради

Засідала сесія Сколівської міської ради

Сьогодні, 24 лютого,  відбулась ХХ сесія  Сколівської міської ради.  Перед початком розгляду питань порядку денного виступили: начальник Третього відділення Стрийського РТЦК та СП із закликом до всіх резервістів стати на захист нашої країни та начальник Третього відділення поліції Стрийського РУП ГУ НП повідомив, що всі структурні підрозділи поліції працюють в посиленому режимі, а також закликав свідомих громадян долучитися до лав територіальної оборони та разом з правоохоронними органами  підтримувати громадський порядок  в населених пунктах.  Під час пленарного засідання прийняті рішення щодо забезпечення фінансування в штатному режимі установ, організацій та підприємств, які забезпечують життєдіяльність громади  в умовах воєнного  стану.  Крім цього, виділено  кошти на фінансування територіальної оборони та збільшено  обсяг резервного фонду міського бюджету для забезпечення здійснення непередбачених видатків, що не мають постійного характеру та не могли бути передбачені під час формування міського бюджету на 2022 рік.

15:45 24.02.2022

Відбулось позачергове засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС

Відбулось позачергове засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС

У зв’язку  із запровадженням в Україні воєнного стану, сьогодні, 24 лютого, Сколівський міський голова Микола РОМАНИШИН  провів позачергове засідання міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо забезпечення життєдіяльності та функціонування підприємств, установ та  організацій в умовах воєнного стану та виділення  паливно - мастильних матеріалів Третьому відділу Стрийського РТЦК та СП, ВП №3 Стрийського РУП ГУНП у Львівській області, КНП «Сколівська ЦЛ»  та КНП  «Сколівський центр ПМД».

15:43 24.02.2022

Увага! Важливо! Кожен має бути готовим до будь-яких надзвичайних ситуацій

Увага! Важливо! Кожен має бути готовим до будь-яких надзвичайних ситуацій

Надзвичайники Львівщини нагадують громадянам як підготуватись вдома, що має бути в аптечці та тривожній валізі, як діяти під час надзвичайних ситуацій, що робити під час сигналу "Увага всім!"

13:15 24.02.2022

До уваги мешканців громади!

До уваги мешканців громади!

 У зв’язку з воєнним станом, необхідно приділяти підвищену увагу до підозрілих осіб та предметів.  А у випадку їх виявлення оперативно повідомляти підрозділи Національної  поліції України (102 або 2-13-41). Усіх цивільних громадян просимо не виходити на вулицю у форменому або тактичному одязі. Також звертаємось до мешканців громади, які займаються туристично-рекреаційною діяльністю та наданням в оренду житла, вести облік відвідувачів на підставі документів, що посвідчують особу.  Давайте будемо спільно  забезпечувати нашим Захисникам надійний тил.

12:51 24.02.2022

Звернення міського голови  Миколи РОМАНИШИНА до мешканців Сколівщини!

Звернення міського голови Миколи РОМАНИШИНА до мешканців Сколівщини!

В країні  введено  воєнний стан. Зберігаймо спокій! Оскільки найстрашніший ворог - паніка!   Від сьогодні школи, позашкільні заклади  та садочки громади переходять на дистанційний режим навчання.  Просимо всіх, хто незадіяний в роботі критичної інфраструктури  та  об’єктах життєзабезпечення, залишатися вдома! Підготуйте документи, необхідний  мінімум речей, ліків, продуктів тривалого зберігання!  Всім бажаючим долучитись до Лав Збройних Сил України  звертатись  до Третього відділення Стрийського  РТЦК та СП (м. Сколе, м-н Незалежності, 4). З нами  Бог і Україна! Слава Україні! Героям Слава!

09:14 24.02.2022

УВАГА! Важлива інформація

УВАГА! Важлива інформація

У зв’язку зі складною ситуацією в нашій країні та можливістю дестабілізації зсередини, просимо всіх мешканців нашої Сколівської громади інформувати Національну поліцію України за номером телефону 102: -   про прибуття і поселення груп людей, сумнівної зовнішності (так званих «тітушок»); -  про можливі фейкові громадські організації, які можуть Вам пропонувати свої послуги по забезпеченню охорони порядку. Будь ласка, будьте пильні та негайно повідомляйте про будь-які сумнівні рухи підозрілих груп людей територією нашої громади.

18:07 23.02.2022

Як укомплектувати аптечку на випадок надзвичайної ситуації - рекомендація МОЗ

Як укомплектувати аптечку на випадок надзвичайної ситуації - рекомендація МОЗ

Міністерство охорони здоров’я України рекомендує розширити вміст набору для першої допомоги, щоб бути готовим до будь-якої надзвичайної ситуації: природного, техногенного чи воєнного характеру. Нижче наведений рекомендований вміст аптечки для 4 осіб та деякі особливості її застосування.

16:30 23.02.2022

ОФІЦІЙНА ЗАЯВА СБУ ЩОДО ЗАПРОВАДЖЕННЯ В УКРАЇНІ НАДЗВИЧАЙНОГО СТАНУ

ОФІЦІЙНА ЗАЯВА СБУ ЩОДО ЗАПРОВАДЖЕННЯ В УКРАЇНІ НАДЗВИЧАЙНОГО СТАНУ

Шановні громадяни України! Ситуація, в якій знаходиться наша держава, вимагає від нас єдності, спокою та рішучості. І готовності у будь-який момент часу задіяти всі можливості для захисту країни. Заради безпеки держави та нашої перемоги у гібридній війні ми маємо, перш за все, працювати на випередження, заздалегідь реагувати на виклики та продумувати кожен свій крок наперед, зважаючи на потенційний розвиток різноманітних сценаріїв. Рішення влади тимчасово запровадити надзвичайний стан по всій території України є необхідним та виваженим. Ескалація на сході супроводжується спробами розхитати суспільство через панічні настрої, кібератаки, інформаційно-психологічні операції, активізацію російських агентів впливу та диверсійних груп тощо. Усі ці дестабілізаційні фактори заходяться під особливою увагою СБУ. І введення надзвичайного стану надає додаткові інструменти для їх нейтралізації, покращення захисту об’єктів критичної інфраструктури та громадського порядку, недопущення диверсій, протидії іншим проявам гібридної війни. Водночас звертаємо вашу увагу – введення надзвичайного стану не означає, що життя громадян ускладниться, а всі передбачені законом механізми одразу будуть застосовані. Адже кожен регіон України має свою безпекову специфіку. Так само немає підстав для нагнітання ситуації та поширення фейків - мова йде про введення саме надзвичайного, а не воєнного стану. Як тільки у цьому не буде необхідності, його буде відмінено. Наразі немає підстав для тривоги. Іде максимально злагоджена робота для найбільш ефективного захисту нашої країни та вашої безпеки. Разом переможемо! Слава Україні!

16:23 23.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора