A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Новини, оголошення

Інформацію про рух коштів на єдиному рахунку можна переглянути в режимі «Єдина картка платника» Електронного кабінету

Сколівська ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області повідомляє, що інформацію про рух коштів на єдиному рахунку для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків, зборів, інших платежів та єдиного внеску в актуальному стані платники податків мають можливість переглянути в режимі «Єдина картка платника» пункту меню «Єдиний рахунок» Електронного кабінету.

09:28:54 28.10.2021

Податкова амністія: після сплати збору декларант звільняється від відповідальності

Фахівці Сколівської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області роз’яснюють, якщо декларантом сплачено у повному обсязі суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, у тому числі донарахування грошового зобов’язання, передбачені Податковим кодексом України, то він звільняється від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, та від обов’язку нарахування та сплати податків і зборів щодо доходів, які стали джерелом одержання (набуття) активів, зазначених таким декларантом в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, що мали місце у будь-якому з податкових періодів до 01 січня 2021 року.

14:08:33 24.10.2021

Яким критеріям повинен відповідати платник податку на прибуток для застосування ставки нуль відсотків?

На період до 31 грудня 2021 року застосовується ставка нуль відсотків для платників податку на прибуток, у яких річний дохід, визначений за правилами бухгалтерського обліку за останній річний звітний період, не перевищує трьох мільйонів гривень та розмір нарахованої за кожний місяць звітного періоду заробітної плати (доходу) кожному з працівників, які перебувають з платником податку у трудових відносинах, є не меншим як дві мінімальні заробітні плати, розмір якої встановлено законом, та які відповідають одному із таких критеріїв:

17:02:12 23.10.2021

Чи є об’єктом одноразового (спеціального) добровільного декларування житловий будинок, який перебуває у спільній сумісній або спільній частковій власності кількох осіб?

Відповідно до п. 1 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, визначеною п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року.

19:29:15 11.10.2021

ФОП – «загальносистемник» в декларації за результатами календарного року зазначає і доходи від підприємницької діяльності, і інші доходи

      Сколівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує, що фізичні особи – підприємці (далі – ФОП) подають до контролюючого органу податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – Декларація) за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені ПКУ для річного звітного податкового періоду, в якій також зазначаються авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб.

19:26:18 11.10.2021

Розширено перелік операцій за рахунками фізичних осіб для одноразового (спеціального) добровільного декларування

   У Сколівській ДПІ ГУ ДПС Львівській області інформують, що з 1 вересня 2021 року розширено перелік операцій за поточними рахунками фізичних осіб. Так, фізичні особи резиденти та нерезиденти зможуть зараховувати кошти з поточних рахунків зі спеціальним режимом використання для одноразового (спеціального) добровільного декларування на поточні рахунки в іноземній та національній валюті.    Відповідні зміни затверджені постановою Правління Національного банку від 12 серпня 2021 року № 86 «Про затвердження Змін до Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті», з метою приведення нормативно-правової бази Національного банку у відповідність до Закону України від 15 липня 2021 року № 1539-ІХ.

11:46:49 05.10.2021

Ведення обліку підприємцями на загальній системі оподаткування у разі застосування електронного платіжного засобу, платіжного терміналу

У Сколівській ДПІ ГУ ДПС Львівській області інформують, що фізичні особи-підприємці на загальній системі оподаткування на підставі первинних документів за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід чи понесено витрати, здійснюють записи про отримані доходи та документально підтверджені витрати. У разі застосування фізичною особою – підприємцем на загальній системі оподаткування електронного платіжного засобу (платіжної картки) платіжного терміналу, поєднаного з РРО при проведенні розрахунків з покупцями за продані товари, сума доходу від здійснення господарської діяльності або незалежної професійної діяльності заповнюється на підставі інформації вказаної у фіскальних звітних чеках.

11:44:11 05.10.2021

Найманий працівник відпрацював неповний місяць і звільнився. Як нарахувати єдиний внесок?

Сколівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області нагадує, що відповідно частини п’ятої ст. 8 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями у разі якщо база нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - ЄВ) не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та ставки єдиного внеску.

12:02:03 22.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора