A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Новини, оголошення

Виправити розрахунок 4ДФ можна через уточнення

Форма та порядок подання податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, затверджено наказом Міністерства фінансів України від 13 січня 2015 року №4.

13:35:49 26.07.2021

Зупинено податкову накладну: порядок дій

У разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН платник ПДВ може подати копії документів та письмові пояснення стосовно підтвердження інформації, зазначеної у них для прийняття комісією регіонального рівня рішення про реєстрацію/відмову в реєстрації таких ПН/РК (п. 4 «Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних», затвердженого наказом МФУ № 520).

13:33:53 26.07.2021

Чи має право сплатити ЄСВ інша особа замість самого платника?

  Сколівська ДПІ ГУ  ДПС у Львівській області нагадує, що порядок нарахування, обчислення і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) визначається Законом України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464), в частині адміністрування – Податковим кодексом України від та прийнятими відповідно до них нормативно-правовими актами центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

17:16:54 24.06.2021

Актуально: зміни щодо деяких правил роботи з ПРРО

Сколівська ДПІ ГУ  ДПС у Львівській області інформує, що рішенням Уряду затверджено зміни до низки нормативних актів щодо реалізації фіскальних функцій програмними реєстраторами розрахункових операцій (ПРРО) для різних та окремих сфер застосування.  Для спрощення роботи з ПРРО суб’єктам господарювання надається можливість застосування в ПРРО разом з кваліфікованим електронним підписом удосконаленого електронного підпису та/або удосконаленої електронної печатки (як спрощеного варіанту) для оформлення розрахункових документів та передачі їх до фіскального сервера ДПС.

16:06:28 04.06.2021

Чи можливо повернути з єдиного рахунку помилково сплачену суму податків?

Відповідно до розділу II Порядку інформаційної взаємодії Державної податкової служби України, її територіальних органів, Державної казначейської служби України, її територіальних органів, місцевих фінансових органів у процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 11.02.2019 № 60, платник податків має право на повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені з єдиного рахунка, відкритого на ім’я ДПС у Казначействі.

16:04:18 04.06.2021

Неприбуткова організація, яка порушила вимоги щодо використання доходів (прибутків), виключається з Реєстру неприбуткових установ та організацій

Сколівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області нагадує, що у разі недотримання неприбутковою організацією вимог, визначених п.133.4 ст.133 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) щодо використання доходів (прибутків)  виключно для фінансування видатків на утримання, а для релігійної організації - вимог, визначених абз.2 п.п.133.4.1 і п.п.133.4.2 п.133.4 ст.133 ПКУ, така неприбуткова організація зобов’язана подати у строк, визначений для місячного податкового (звітного) періоду, звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації за період з початку року (або з початку визнання організації неприбутковою в установленому порядку, якщо таке визнання відбулося пізніше) по останній день місяця, в якому вчинено таке порушення, у якому зазначити і сплатити суму самостійно нарахованого податкового зобов’язання з податку на прибуток. Податкове зобов’язання розраховується виходячи із суми операції (операцій) нецільового використання активів.

16:02:32 04.06.2021

Звітуйте до податкової безконтактно!

      Сколівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області нагадує про можливість безконтактного (дистанційного) способу взаємодії платників податків та органів податкової служби – електронний зв’язок. Цей спосіб  є особливо актуальним у період триваючих карантинних обмежень, оскільки позбавляє громадян від потенційних ризиків зараження на COVID-19. На офіційному вебпорталі ДПС України на головній сторінці у розділі «Електронна звітність» розміщено інформацію щодо подання звітності засобами електронного зв’язку.  Нагадаємо, що подача електронної звітності має багато суттєвих переваг для платників податків, а саме:

15:59:50 04.06.2021

Реалізація проєктів, що фінансуються НАТО звільнено від ПДВ

У Сколівській  ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформують, що з метою застосування норм Податкового кодексу України в частині оподаткування ПДВ, враховуючи положення Угоди між Урядом України та Організацією Північноатлантичного договору про статус Представництва НАТО в Україні, ратифікованої Законом України від 04 лютого 2016 року №989-VIII, ДПС України надала роз’яснення щодо особливостей звільнення від оподаткування ПДВ операцій, які здійснюються у рамках реалізації проєктів, що фінансуються НАТО.

15:01:54 26.05.2021

Працюючим ФОПам необхідно самостійно контролювати сплату ЄСВ роботодавцями

Фізичні особи-підприємці, які є одночасно найманими працівниками, звільняються від сплати єдиного внеску за себе, оскільки страховий платіж за них уже здійснює роботодавець. Така норма поширюється на усіх підприємців, незалежно від того, на якій системі оподаткування вони перебувають. Однак, це не стосується сумісників.

15:00:42 26.05.2021

До уваги платників екологічного податку!

Сколівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує, що форма Податкової декларації екологічного податку (далі – Податкова декларація) затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 715 із змінами та доповненнями. Невід’ємною частиною Податкової декларації є 6 (шість) типів додатків: додатки 1 - 6. Відповідний тип додатка забезпечує обчислення податкового зобов’язання за відповідним видом об’єкта оподаткування – викиди в атмосферне повітря, скиди у водні об’єкти та інші.

14:59:28 26.05.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора