Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Новини, оголошення

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування: база для нарахування збору щодо нерухомого та рухомого майна

     Об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування можуть бути визначені п.п. 14.1.280 і 14.1.281 ст. 14 ПКУ активи фізичної особи, що належать йому на праві власності і знаходяться на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, зокрема: - нерухоме майно (земельні ділянки, об’єкти житлової і нежитлової нерухомості), у тому числі і об’єкти незавершеного будівництва.

17:45:48 14.09.2021

До уваги ФОП – платників єдиного податку другої – четвертої груп!

      Сколівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує, що cуб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані:

14:19:53 01.09.2021

Закон України №1539: контролюючим органом проводиться камеральна перевірка одноразових (спеціальних) добровільних декларацій

Сколівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області звертає увагу, що Законом України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» запроваджено одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб.

14:17:41 01.09.2021

Чи існують обмеження щодо кількості видів діяльності, які зазначаються у реєстрі платників ЄП?

Сколівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області повідомляє, що відповідно до п. 299.1 ст. 299 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями (далі – ПКУ) реєстрація суб’єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюється шляхом внесення відповідних записів до реєстру платників єдиного податку.

15:10:06 03.08.2021

ФОПи подають декларацію з плати за землю

Сколівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області нагадує, що плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку (податок) або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності (далі – орендна плата). Відповідно до п. 287.1 ст. 287 Податкового кодексу України власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

15:09:54 03.08.2021

Податкова інформує: про подання пояснень до таблиці даних платника ПДВ

      Сколівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області повідомляє, що відповідно до п. 12 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (далі – Порядок зупинення) платник ПДВ має право подати до ДПС таблицю даних платника податку на додану вартість (далі – Таблиця) за встановленою формою.

15:08:44 03.08.2021

Податкова знижка для фізичних осіб

Платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Про це інформують у Сколівській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області.  Нагадаємо, податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання, - це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України.

13:50:22 26.07.2021

Підставою для нарахування плати за землю є дані державного земельного кадастру

      Сколівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області нагадує, що підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру. Центральні органи виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері земельних відносин та у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, у сфері будівництва щомісяця, але не пізніше 10 числа наступного місяця, а також за запитом відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки подають інформацію, необхідну для обчислення і справляння плати за землю, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

13:41:17 26.07.2021

До уваги платників!

Сколівська ДПІ ГУ  ДПС у Львівській області повідомляє, що внесено зміни до наказу ДПС від 03.02.2020 № 67 «Про затвердження Переліку кодів товарів згідно з УКТЗЕД, які застосовуються для визначення відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям ризиковості здійснення операції».

13:39:36 26.07.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора