A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Новини

Дата: від до Скинути

Проведено інформаційно-роз'яснювальну роботу

Проведено інформаційно-роз'яснювальну роботу

Головний державний інспектор  Головного управління Держпраці  у Львівській області Ольга Сироїжко провела  інформаційно-роз'яснювальну роботу  у Сколівській міській раді щодо  співпраці Міжнародної організації праці та Держпраці  в частині надання  консультативної допомоги.

12:52 31.05.2022

31 травня -1 червня 2022 року оголошено Днями жалоби на території населених пунктів Сколівської міської ради

31 травня -1 червня 2022 року оголошено Днями жалоби на території населених пунктів Сколівської міської ради

У зв’язку із загибеллю 28 травня 2022 року військовослужбовця, жителя м. Сколе, РУСИНА Ярослава Васильовича, 1992 року народження, під час виконання бойового завдання на Харківщині по захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, 31 травня - 01 червня 2022 року оголошено Днями жалоби на території населених пунктів Сколівської міської ради за загиблим  Героєм. На знак скорботи просимо керівників органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій всіх форм власності приспустити на адміністративних будівлях Державний Прапор України із траурною стрічкою.

09:47 31.05.2022

І знову війна гострим болем відгукнулася на Сколівщині

І знову війна гострим болем відгукнулася на Сколівщині

Знову на Сколівщину надійшла страшна звістка про загибель нашого захисника - колишнього представника військової прокуратури, бійця ЗСУ, сколівчанина Ярослава Васильовича Русина! Він звитяжно воював на Харківщині, був свідком численних перемог за рідну землю! Злива російських градів на одній із позицій не дала шансу нашим оборонцям на життя! Серед них - від осколкового поранення загинув Ярослав. Наш земляк боровся за цілісність держави і поліг в бою, як Герой! Душа щемить від гіркого болю. Герої не вмирають, а вічно живуть у нашій пам‘яті! Глибокі співчуття родині покійного!

12:00 29.05.2022

Увага! Борщівник

Увага! Борщівник

В останні роки у Львівській області набула значного поширення небезпечна рослина – борщівник Сосновського, або як говорить її родова назва – трава Геракла. Особини борщівника подекуди можуть сягати висотою 5 метрів, фактично утворюючи непролазні «джунглі» з двохметрових листків і гігантських стебел. Нерідко вона утворює загрозливі зарості на берегах річок і потічків, узбіччях доріг, сміттєзвалищах. Росте навіть у населених пунктах. Небезпека борщівника Сосновського для здоров’я людини пов’язана із наявністю фотоактивних речовин, що під дією ультрафіолетового (зокрема сонячного) випромінювання надають йому токсичних властивостей. Навіть одноразове торкання до борщівника призводить до опіків 1-3 ступенів. Борщівник також є і дихальним алергеном. Він має сильний запах, який відчувається вже за п’ять метрів від рослини. Оскільки рослина є доволі агресивною та завдає значної шкоди здоров’ю людини та біорізноманіттю, є обов’язковим проведення комплексу заходів щодо її знищення. Боротися з цією небезпечною рослиною доволі складно. Найбільш доступним методом боротьби є викошування рослин. Це необхідно проводити у кілька прийомів, починаючи з весни, оскільки рослини активно відростають від кореневої системи і відновлюються проростанням насіння.  Систематичне скошування не дасть рослині змогу зацвісти і утворити насіння. Більш результативною буде боротьба, якщо після скошування відсікти лопатою товсті корені на глибину 8-12 см. Це забезпечить повне знищення рослин. Навіть на скошеній рослині насіння має здатність дозрівати, тому після скошування їх доцільно спалювати Не бажано скошувати рослини в період закінчення цвітіння і на початку дозрівання плодів, оскільки це не дасть потрібного ефекту, а також допускати скошування в момент осипання насіння з рослини, тому що це сприятиме більшому його розмноженню. Закликаємо всіх небайдужих стати на шлях боротьби з цим високоінвазійним видом-окупантом – борщівником Сосновського, використовуючи безпечні методи боротьби.   Джерело: НПП "Сколіські Бескиди"

12:19 27.05.2022

Слава Героям!

Слава Героям!

На пам’ятні стели, меморіали, могили Героїв різних подій і історичних періодів Сколівщини покладено квіти, запалено лампадки. Хвилиною мовчання та молитвами вшановано пам‘ять Героїв рідної України! 2022 року це свято має особливу цінність, адже всіх наших Захисників, волонтерів, громадян країни у час кровопролитної війни можна назвати Героями, бо вони кожен по-своєму протистоїть російській окупації. Слава Героям!

14:35 23.05.2022

На Сколівщині провели в останню путь Володимира МИНІВА

На Сколівщині провели в останню путь Володимира МИНІВА

Сьогодні, 20 травня, на Сколівщині попрощались з відважним та мужнім Героєм, жителем с. Кам'янка, Володимиром МИНІВИМ, який самовіддано став на захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Загинув Герой 14 травня 2022 року у с. Богородичне Донецької області, виконуючи бойове завдання, захищаючи Батьківщину. Низький уклін рідним та вічна слава Захиснику! Герої не вмирають!

15:41 20.05.2022

Відкрито художній мурал «Бескид»

Відкрито художній мурал «Бескид»

Сьогодні, у День вишиванки, відкрито художній мурал «Бескид» на центральній стіні однойменного закладу міського народного дому м. Сколе. Автор роботи - відомий художник, невтомний волонтер, харків’янин Михайло Скрипник. Ми вдячні митцеві за його творчий сплеск, за подаровану духовну працю нашому місту! На згадку від Сколівської міської ради йому вручено вишивану сорочку та Історико- культурний нарис «Сколе», щирі усмішки гостей заходу та заслужені аплодисменти! Браво творцю!

14:22 19.05.2022

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ!

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ!

Віддаймо шану нашому Герою, уродженцю с. Кам’янка, військовослужбовцю Володимиру МИНІВУ, 1988 року народження, який загинув внаслідок ворожого мінометного обстрілу в населеному пункті Богородичне Донецької області, під час виконання службових обов’язків по захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Парастас сьогодні, 19 травня, о 19.00 год. Похорон - завтра, 20 травня, об 11.00 год. Герої не вмирають!

12:26 19.05.2022

До відома жителів м.Сколе!

До відома жителів м.Сколе!

Сколівське КП ВКГ  повідомляє про те, що у зв'язку з проведенням ремонтних робіт  19-20 травня 2022 року  можливі перебої з водопостачанням в м.Сколе.

12:24 19.05.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора