A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Новини

Дата: від до Скинути

Зловіща тінь війни знову сягнула наших Карпат

Зловіща тінь війни знову сягнула наших Карпат

Вчора, 21 жовтня, боєць Сил Спеціальних операцій, наш земляк, уродженець с. Коростів Роман Бажан загинув у важкому бою на Харківщині при виконанні військового завдання. Народився 21 травня 1978 року. З перших днів війни, проживаючи в Києві, він вступив до лав Територіальної оборони та віддано захищав столицю від російських нападників. Відтак, він став на захист держави у лавах ССО. Тривалий час служив на Харківщині, раз по раз виходячи з вогняного пекла фронту на передовій, долаючи непрості виклики військового часу. Вчора, в обідню пору, від розриву ворожого снаряда його життя обірвалося! Тяжко описати біль утрати мужнього воїна, незламного духом Героя! Висловлюю глибокі співчуття родині загиблого! Вічна пам‘ять Герою! Не пробачимо! Переможемо!

10:35 22.10.2022

До відома всіх суб'єктів господарювання

До відома всіх суб'єктів господарювання

Cьогодні о 18:00 почала діяти заборона на використання на території Львівщини зовнішнього освітлення на час дії комендантської години та освітлення зовнішньої реклами після завершення робочого часу суб'єктів господарювання. Таке рішення ухвалили на засіданні Ради оборони Львівської області. Щоб суб’єкти господарювання, незалежно від організаційно-правової форми, дотримувалися вимог цього рішення, контролюватимуть Поліція Львівської області та Патрульна поліція Львівської області.

15:53 21.10.2022

Відбулось традиційне сходження на Альтану

Відбулось традиційне сходження на Альтану

Сьогодні, 14 жовтня, громада Сколівщини, відзначаючи величне свято Покрови Пресвятої Богородиці, вшанувала на г. Альтана пам’ять славетних вояків Української Повстанської Армії та новітніх захисників України, які поклали свої життя на вівтар боротьби за свободу і соборність рідної землі. Урочиста хода розпочалась із молитви та покладання квітів до могил новітніх Героїв України. Опісля учасники ходи традиційною ходою піднялися на г. Альтана, де священнослужителі м. Сколе відслужили Панахиду за Героями усіх історичних періодів, які боролися заради добра та миру наступних поколінь. Сколівський міський голова Микола Романишин привітав усіх присутніх з величними святами, наголосивши, що Сколівська Альтана є символом нескореності, незламності духу наших земляків, які своїм подвигом захистили нашу гідність, нашу правду і наше право на власну державність. А також з нагоди 80-річчя створення УПА нагородив грамотами ветеранів УПА. З вітальною авторською поезією до учасників заходу звернулась членкиня братства ОУН-УПА, жителька смт Верхнє Синьовидне Оксана КОВАЛЬ. Також сколівську громаду привітав народний депутат VIII скликання,  боєць ССО Володимир Парасюк, зазначивши, що у єдності наша сила та перемога. Завершились урочистості спільним виконанням Духовного гімну «Боже великий, єдиний».

16:15 14.10.2022

14 жовтня відбудеться урочисте сходження на г. Альтана

14 жовтня відбудеться урочисте сходження на г. Альтана

Завтра, 14 жовтня, у день величного свята Покрови Пресвятої Богородиці,  День захисника України та День українського козацтва, Українській повстанській армії виповнюється 80 років. Наші захисники і захисниці сьогодення як і 80 років тому продовжують запеклу боротьбу за незалежність та свободу УКРАЇНИ і ворог той самий. З нагоди свята, вшановуючи пам’ять всіх Героїв сучасної боротьби за свободу та всіх подвижників минулих століть, відбудеться урочисте сходження на г. Альтана: О 10:15 год- збір біля міського кладовища; - Покладання квітів до могил новітніх Героїв м. Сколе; - Сходження на г. Альтану; - Покладання квітів на могилу Героїв УПА; - Панахида; - Виступ міського голови та нагородження ветеранів УПА; - Спільне виконання гімну України. Згадаймо чин усіх поколінь борців за волю України. Віддаймо шану всім загиблим. Виявімо повагу живим захисникам і захисницям!

12:28 13.10.2022

До відома жителів Сколівської громади!

До відома жителів Сколівської громади!

У зв’язку з масованими ударами по об’єктах енергетичної інфраструктури  Львівщини та з метою зменшення навантаження на енергосистему, з сьогоднішнього дня, 12 жовтня, тимчасово не вмикатиметься вуличне освітлення на території всіх населених пунктів Сколівської міської ради.  Також закликаємо всіх мешканців та гостей Сколівщини обмежити споживання електроенергії, особливо в період критичного  навантаження з 17.00 год до 23.00 год. Намагайтесь не використовувати енергозатратні прилади: електрообігрівачі, бойлери, мікрохвильовки, електрочайники, посудомийні машини, кондиціонери, пральні машини, електроінструменти, телевізори тощо. Будьмо свідомими та відповідальними громадянами! Разом переможемо!

10:17 12.10.2022

З метою зменшення навантаження на енергосистему просимо ощадливо використовувати електроенергію у вечірні години

З метою зменшення навантаження на енергосистему просимо ощадливо використовувати електроенергію у вечірні години

Сьогодні рф (російські фашисти) нанесли ракетні удари по об'єктах енергетичної інфраструктури. У деяких регіонах тимчасово відсутня електроенергія, а у деяких — введені графіки аварійних відключень (так звані «віялові відключення»).  Для української енергетики сьогоднішній вечір буде одним із найскладніших. О 18 годині розпочнеться вечірній пік споживання електроенергії домогосподарствами, який триватиме до 23 години. Якщо сьогодні ввечері ви зможете використати менше електроенергії — це суттєво допоможе енергосистемі та зменшить потребу у аварійних відключеннях. Найбільш енерговитратними є такі прилади: - електрообігрівачі; - бойлери; - кухонна електроплита; - мікрохвильова піч; - пральна машина; - електрична духова шафа; - електрочайник (кавоварка); - праска; - посудомийна машина; - кондиціонер; - пилосос; - телевізор. Зменшіть ввечері використання таких приладів, але користуйтеся ними після 23 години або в обідню пору дня. Також ощадливо використовуйте освітлення у вечірні години, це полегшить навантаження на енергосистему.  Енергетики вже працюють над тим, щоби забезпечити стабільну, надійну та безперебійну роботу енергосистеми. [з допису Andriy Gerus у Facebook] Комітет ВРУ з питань енергетики та ЖКП

16:20 10.10.2022

Продовження приємних новин для школярів, батьків та працівників закладів освіти

Продовження приємних новин для школярів, батьків та працівників закладів освіти

Сьогодні від керівництва обласної військової адміністрації отримали позитивний результат кропіткої праці та проведеної роботи Сколівського міського голови Миколи РОМАНИШИНА щодо закупівлі шкільних автобусів для громади в кількості трьох одиниць. В свою чергу,  Сколівська міська рада виділяє та забезпечує в повному обсязі співфінансування на виконання зазначеної мети. Сподіваємось, що в найкоротші терміни наші учні їздитимуть новими і комфортнішими автобусами.

16:50 07.10.2022

Спільно працюємо для забезпечення якісного та безпечного освітнього процесу

Спільно працюємо для забезпечення якісного та безпечного освітнього процесу

Раді повідомити, що Опорний заклад освіти "Сколівська академічна гімназія при Національному університеті "Львівська політехніка" імені Героя України Героя Небесної сотні Олега Ушневича" за сприяння міського голови Микола Романишин, відділу освіти, молоді та спорту Сколівської міської ради отримає грант у межах Проекту ЮНІСЕФ щодо надання підтримки опорним закладам загальної середньої освіти для підготовки до 2022/23 навчального року. Найголовнішим компонентом ініціативи є підтримка шкіл в такий нелегкий час. ЮНІСЕФ надає таку підтримку коштами одноразово в розмірі 3 тис доларів США (за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим Національним банком) для: • здійснення поточного ремонту будівель опорних закладів освіти; • здійснення заходів з підготовки до опалювального сезону, зокрема ремонту та модернізації котелень, придбання обігрівачів, генераторів, пального; • придбання засобів для навчання, комп'ютерного та іншого обладнання, зокрема програмного забезпечення, послуг з доступу до мережі Інтернет.  

16:35 07.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора