Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Новини, оголошення

Якою може бути відповідальність батьків за невиконання або неналежне виконання обов’язків щодо своєї дитини?

На це питання відповідає директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марія Николаїшин. За невиконання або неналежне виконання обов’язків щодо виховання дітей батьки можуть бути притягнені до різних видів юридичної відповідальності: адміністративної, кримінальної, сімейно – правової. Адміністративна відповідальність наступає внаслідок ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей, – тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Це передбачено статтею 184  Кодекс України про адміністративні правопорушення.

12:55:15 28.10.2022

Процедура визнання фізичної особи недієздатною

Сьогодні консультує з цього питання директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марія Николаїшин. Пані Маріє, скажіть будь ласка, коли фізична особа може бути визнана недієздатною?

13:10:42 27.10.2022

Обов’язки батьків щодо своєї дитини

Консультує директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марією Николаїшин. Батьківські права та обов'язки виникають тільки в тому випадку, коли установлено походження даної дитини від певних батьків.    Які ж обов’язки батьків щодо своєї дитини виникають першими?

12:53:33 27.10.2022

Чи має дружина право на утримання (аліменти) під час вагітності або у разі проживання з нею дитини?

На це та інші питання відповідає фахівчиня Бориславського бюро правової допомоги  Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ляхович Галина.

16:40:16 28.09.2022

Підстави скасування дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи

Наші читачі запитують про те, якими є підстави для скасування довідки  про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Сьогодні про це ми спілкуватимемося із Романою Голінчак – фахівчинею сектору «Трускавецьке бюро правової допомоги» відділу безоплатної правової допомоги Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

17:44:31 29.07.2022

Що таке моральна шкода?

На це та інші запитання сьогодні ушукатимемо відповідь спільно із із фахівчинею Новороздільского бюро правової допомоги Оленою Городицькою. Пані Олено, скажіть будь ласка, що слід розуміти під поняттям моральна шкода? Моральна шкода - це втрати  немайнового характеру  внаслідок  моральних  чи фізичних страждань,  або інших негативних  явищ,   заподіяних   фізичній   чи   юридичній   особі незаконними діями або бездіяльністю інших осіб.

18:07:56 20.07.2022

Ви стали свідками злочину? Проінформуйте про це відповідні інституції

Нещодавно в онлайн форматі відбувся круглий стіл на тему: «Формування механізмів взаємодії з метою документування воєнних злочинів, свідками яких чи потерпілими є діти». Учасниками цього заходу були працівники соціальних інституцій, які працюють із дітьми. Відкрила захід директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марія Николаїшин, яка розповіла про те, що є спільна ініціатива Офісу Президента України, Міністерства юстиції України, Міністерства закордонних справ України та Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим щодо необхідності  документування злочинів, які здійснені державою-агресором.

14:03:02 01.06.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора