Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Новини, оголошення

Які особисті немайнові права мають родичі дітей?

На це питання відповідає Марія Николаїшин -  директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Пані Маріє, скажіть будь ласка, про права яких родичів дітей ми будемо вести мову сьогодні? Сьогодні ми дізнаємося про права баби та діда, прабаби та прадіда, мачухи, вітчима, а також братів та сестер. Які ж права мають баба та дід, прабаба та прадід щодо своїх внуків, правнуків?

10:45:45 30.05.2023

Що таке дискримінація?

Відповідь на це питання надає директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марія Николаїшин. Пані Маріє, що  таке дискримінація?  Дискримінація -  це менш прихильне поводження з людиною, ніж іншими людьми в аналогічній ситуації. У статті 1 Закону України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні» визначено, що дискримінація –  ситуація, за якої особа або група осіб за їх ознаками, зокрема, раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, мови, статі або за іншими ознаками зазнає обмеження у визнанні,  реалізації або користуванні правами і свободами  в будь – якій формі. Звертаю увагу, що дискримінація може виникати унаслідок забобонів, яких дотримується якась людина чи група осіб.

10:42:37 29.05.2023

Про способи розірвання шлюбу

Розповість Андрій Турчинський - головний юрист Жидачівського бюро правової допомоги Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

20:49:21 27.04.2023

Борги під час розлучення

Під час розлучення перед колишнім чоловіком і дружиною деколи може постати питання не лише про поділ майна, але й про борги. Саме кредитні зобов’язання, яких вони встигли набути, перебуваючи у шлюбі, часто стають каменем спотикання для них обидвох. Дещо про те, як може відбутися розподіл боргових зобов’язань між уже колишнім подружжям нам розповість директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марія Николаїшин.

20:47:38 27.04.2023

Особи із інвалідністю та їхнє право на працю

На цю тему ми спілкуватимемося із директором Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марією Николаїшин, продовжуючи започатковану серію статей у рамках нашої рубрики «Правова допомога». 

20:45:48 27.04.2023

Порядок укладення шлюбу

Ми отримуємо багато звернень від наших читачів, яких цікавлять питання зі сфери сімейного законодавства, зокрема, й щодо процедури укладення шлюбу. Саме про це ми сьогодні спілкуємося  із Андрєм Турчинським – фахівцем Жидачівського бюро правової допомоги Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

20:40:50 27.04.2023

Що ми знаємо про право дитини на працю?

На це питання шукатимемо відповідь сьогодні разом із нашою гостею - Марією Николаїшин – директором Стрийського місцевого центру з надання  безоплатної вторинної правової.

20:37:25 27.04.2023

Утримання осіб поважного віку їхніми родичами – це важливий обов’язок для їхніх молодших родичів

Читачі, які уже є непрацездатними, нас запитують, чи мають вони право на утримання від своїх дітей та внуків. На це та інші питання сьогодні нам відповідає Марія Николаїшин – директор  Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

12:01:07 31.03.2023

Утримання осіб поважногоо віку їхніми родичами – це важливий обов’язок для їхніх молодших родичів

Читачі, які уже є непрацездатними, нас запитують, чи мають вони право на утримання від своїх дітей та внуків. На це та інші питання сьогодні нам відповідає Марія Николаїшин – директор  Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

08:17:38 29.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора