Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Новини

Дата: від до Скинути

Створення Ради ВПО при Сколівській міській раді. Початок відбору кандидатів

Створення Ради ВПО при Сколівській міській раді. Початок відбору кандидатів

Відповідно до постанови КМУ від 04.08.2023 №812 «Про затвердження Типового положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб», при Сколівській міській раді планується створення Ради з питань внутрішньо переміщених осіб. Склад Ради утворюється у кількості 12 осіб, з яких чисельність представників органу, при якому утворено Раду, становить чотири особи, внутрішньо переміщених осіб - шість осіб та представників громадських та благодійних організацій, які провадять діяльність у сфері забезпечення та захисту прав внутрішньо переміщених осіб – дві особи. Метою діяльності Ради є сприяння вирішенню питань, пов’язаних із реалізацією державної політики у сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб. Хто має бажання доєднатися до Ради, працювати на громадських засадах та брати активну участь у її діяльності – ласкаво просимо!

14:36 09.01.2024

До уваги жителів Сколівської територіальної громади!

До уваги жителів Сколівської територіальної громади!

Кабінет Міністрів України затвердив порядок надання державної грошової допомоги на ремонт житла, пошкодженого внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Даний порядок передбачає надання громадянам, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії рф, державної допомоги на поточний ремонт житла.

09:47 03.01.2024

Сьогодні, 1 січня, відзначається 115 річниця від дня народження Степана Бандери – лідера націоналістичного руху, борця за свободу та незалежність України

Сьогодні, 1 січня, відзначається 115 річниця від дня народження Степана Бандери – лідера націоналістичного руху, борця за свободу та незалежність України

 цієї нагоди, традиційно у м. Сколе керівництво громади, духовенство, представники установ та організацій, а також громадськість зібралися, щоб вшанувати пам’ять Провідника української нації. Розпочався захід із церемонії покладання квітів до підніжжя пам’ятника Степану Бандері. Священнослужителі міста відслужили поминальну панахиду. У виконанні творчих колективів МНД «Бескид» лунали патріотичні колядки та віншування. А на завершення заходу у спільному виконанні прозвучала коляда «Бог Предвічний народився». Ми завжди пам’ятатимемо своїх Героїв. Слава Україні! Слава Героям!

13:26 01.01.2024

Прийміть щирі вітання з прийдешнім Новим роком!

Прийміть щирі вітання з прийдешнім Новим роком!

Бажаю у 2024 році міцного здоров'я, сили та незламності, нехай прийдешній Новий рік стане для кожного з нас символом нових перемог і здобутків. І найголовніше – щоб у 2024-му на українській землі нарешті запанував мир та спокій! Дякую усім та кожному, хто наближає день нашої Перемоги. Водночас, пам’ятаймо про головне, вміймо дякувати Богу і поважати наших воїнів, а також єднатися заради добра громади та України! Віримо в Перемогу, підтримуймо ЗСУ!Слава Україні!

11:09 31.12.2023

Нещодавно міський голова Микола Романишин  зустрівся із підприємцями туристичної сфери Сколівщини

Нещодавно міський голова Микола Романишин зустрівся із підприємцями туристичної сфери Сколівщини

Слід зазначити, що дана зустріч відбулася в рамках реалізації практичної частини проекту "Збереження інклюзії та соціальної єдності в Україні: адаптація та відновлення у відповідь на війну" за підтримки Інститут миру і порозуміння. Практична частина заходу - це своєрідний гастротур туристичними локаціями нашої громади. Представники локального туристичного бізнесу, серед них були й ВПО, мали можливість репрезентувати місцеві автентичні страви, бойківську культуру й традиції, крафтову продукцію, нові рекреаційні локації тощо. Зокрема, міський голова зазначив, що сфера туризму є одним із пріоритетних напрямів для розвитку економіки громади. Саме завдяки консолідації зусиль, співпраці ОМС та бізнесу можна досягнути успіху у промоції та розвитку Сколівської громади як туристично-рекреаційної дестинації.

14:06 30.12.2023

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади з с. Підгородці Івана  ВАРГАСА

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади з с. Підгородці Івана ВАРГАСА

Він був вірний військовій присязі, з початку повномасштабної війни росії проти України служив у лавах Національної Гвардії. Згодом добровільно написав рапорт про переведення в район бойових дій. Декілька місяців воював на території Харківської, Донецької та Луганської областей. Загинув 30 грудня 2022 року у важкому ближньому стрілецькому бою з противником, в селі Кузьмине, Кремінського району, Луганської області. У серпні 2023 року Сколівською міською радою воїну присвоєно звання «Почесний громадянин Сколівщини» (посмертно). Іван назавжди залишиться в серці кожного з нас, як приклад патріотизму, незламності духу, самопожертви та безмежної любові до України. Сколівська громада схиляє голови в глибокій скорботі  та висловлює щирі співчуття рідним та близьким Івана ВАРГАСА.

10:05 30.12.2023

Сьогодні до Сколівської міської ради завітав різдвяний вертеп

Сьогодні до Сколівської міської ради завітав різдвяний вертеп

Сьогодні до Сколівської міської ради завітав різдвяний вертеп, який підготували вихованці Центру дитячої та юнацької творчості, а також діти катехитичної школи при церкві вмч Пантелеймона. Юні учасники театралізованого дійства майстерно продемонстрували як сучасні події війни в Україні переплетені в інсценізації Вертепу. Українська коляда та щирі вітання із надією на світле майбутнє лунали з уст дітвори. Слід зазначити, що саме прославляючи народження Христа, юні аматори збирають кошти на підтримку українського війська. Міський голова Микола Романишин подякував колядникам та привітав усіх присутніх з Різдвом Христовим, зазначивши, що це одне із свят, яке дає надію, адже світло правди завжди перемагає і Україна неодмінно здобуде Перемогу в цій запеклій боротьбі Світла проти темряви.

13:16 26.12.2023

Прийміть щирі вітання з прийдешнім світлим святом - Різдвом Христовим!

Прийміть щирі вітання з прийдешнім світлим святом - Різдвом Христовим!

Нехай це Різдво принесе нам те, про що мріє кожен українець - мир, перемогу і повернення додому всіх наших захисників. У це свято можливі будь-які чудеса. Адже добро завжди перемагає зло, а світло – темряву. Тож славімо Господа нашого Ісуса Христа, продовжуймо вірити в Збройні Сили України та цінуймо найдорожче, що в нас є - своїх рідних та нашу Україну. З Різдвом Христовим!

19:50 24.12.2023

Сьогодні, 22 грудня, свій 100-річний ювілей відзначає жителька Сколівської громади з с. Дубина Ганна ДАНІЛОВА

Сьогодні, 22 грудня, свій 100-річний ювілей відзначає жителька Сколівської громади з с. Дубина Ганна ДАНІЛОВА

До поважної ювілярки завітав міський голова Микола Романишин, побажавши п. Ганні, міцного здоров’я, миру, достатку, спокійних та радісних днів, щоб в колі люблячої родини вона зустріла ще не один свій день народження. А також зазначив, що не так часто доводиться вітати жителів нашої громади із такою поважною датою. Оскільки такий ювілей – це ціла епоха. Уродинниця також розповіла про свій секрет довголіття: воля до життя, любов до праці та природжений оптимізм. Многая літа п. Ганні та її родині!

16:26 22.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора