A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Новини, оголошення

Понад 2600 вакансій очікують на претендентів

Із посеред 2662 вакансій, які містяться у базі даних Львівської обласної служби зайнятості, у понад 230 пропозиціях роботи зазначена заробітна плата у розмірі від 15 до 40 тисяч гривень. Зокрема 15 тисяч гривень працедавці готові платити водіям автотранспортних засобів, швачкам, машиністам екскаватора, слюсарю-електромонтажнику, токарю, шліфувальнику, виробнику м’ясних напівфабрикатів, начальнику виробництва, лікарю з ультразвукової діагностики та лікарю пункту з охорони здоров’я, інженеру з підготовки виробництва, завідувачу аптеки, головному енергетику, гідрогеологу, менеджеру (управителю) зі збуту або з постачання, трактористу, електрослюсарю підземному, зварнику тощо.

17:24:43 25.05.2022

Які нові критерії пошуку роботи для безробітного на час війни?

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану» від 21 квітня 2022 року № 2220-IX прийнятною для безробітного та особи, котра шукає роботу, вважається робота, яка:

11:30:37 17.05.2022

До уваги роботодавців!

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 331 «Про затвердження Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні» працедавець у разі забезпечення роботою вимушено переміщених осіб на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, у т. ч. за сумісництвом, має право на отримання компенсаційної виплати у розмірі  6500 гривень за кожну таку особу. Загальна тривалість надання компенсації не може перевищувати два місяці з дня працевлаштування. Програма діє у період воєнного стану та впродовж 30 календарних днів після його закінчення.

17:23:21 29.03.2022

На одну вакансію претендують три особи

У перші дні нового року на Львівщині за сприяння служби зайнятості шукали роботу 12,8 тис. безробітних, що на 15,5 тис. менше, аніж торік (28,2 тис. осіб). Про це повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. Він зазначив, що у році, що минув, регіональний ринок праці зазнав суттєвих змін. В області більш як в два рази зменшилася кількість безробітних,  втричі – навантаження на одне вільне місце праці: якщо станом на 01.01.2021  на вакансію претендували 9 безробітних, то на початку січня 2022 – 3.

09:43:12 13.01.2022

Державна підтримка для відкриття бізнесу: хто і скільки зможе отримати?

Цього року безробітні з числа малозабезпечених родин зможуть отримати фінансову допомогу для започаткування власного бізнесу. Така підтримка передбачена в рамках нової бюджетної програми сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей, яку розробило Міністерство соціальної політики України. На реалізацію ініціативи у держбюджеті передбачено майже 100 млн грн. Безвідсоткову фінансову підтримку розміром до 15 мінімальних зарплат (на початку цього року – це 97500 грн) можна використати тільки для оплати рахунків на придбання необхідного для відкриття власної справи обладнання і матеріалів. Той, хто скористається державним механізмом, через три роки ведення бізнесу зобов’язаний повернути кошти.

09:39:04 13.01.2022

Використовуємо сучасні технології

Сколівська РФ ЛОЦЗ працює за новими формами та ме­тодами пошуку роботи. Пріоритет­ними стали резюме, відео резюме та онлайн-співбесіда. Отож, по­пулярно і зрозуміло про ці­каве та корисне. Головний документ під час пошуку роботу – резюме, а це значить, що потрібно максимально відповідально підійти до його написання. Уважно прочитай вимоги роботодавця до кандидата на вакансію та перевір, чи є такі «ключові слова» у твоєму резюме. Якщо їх немає, але ти розбираєшся в заявленій роботодавцем темі – просто перефразуй інформацію. Розміщуй резюме на сайтах, а потім чекай дзвінків – день, два, три… 

16:56:22 29.11.2021

Про стажування на робочому місці

Однією із перспективних форм підвищення кваліфікації як для безробітних, так і для роботодавців, є стажування на робочому місці. Для роботодавця – це найкращий спосіб задовольнити потребу в робочій силі кваліфікованими кадрами, а для безробітного – можливість відновлення своїх трудових навичок, адаптування до нових умов та ефективного працевлаштування.

16:52:07 29.11.2021

Що таке «підходяща робота» для безробітного?

Згідно зі статтею 46 Закону України «Про зайнятість населення» підходящою для безробітного вважається робота, що відповідає освіті, професії (спеціальності), кваліфікації особи з урахуванням доступності транспортного обслуговування, встановленої рішенням місцевої державної адміністрації, виконавчого органу відповідної ради.

16:50:37 29.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора