Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

УКРАЇНА – ПОНАД 1000 РОКІВ ДЕРЖАВА

Дата: 15.07.2024 16:24
Кількість переглядів: 60

Фото без описуСьогодні в Сколівській громаді відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Української Державності. Традиційно урочистості відбулися біля символічного пантеону Української Державності - могили Князя Святослава. Захід розпочався із церомонії підняття Державного Прапора України, опісля покладанням квітів та хвилиною мовчання було вшановано пам’ять борців усіх поколінь, які боролись за волю та незалежність України. Спільно з священнослужителями присутні помолилися за мир в Україні, єдність і злагоду в кожній родині, а також захист та Боже благословення для наших захисників.

Зокрема, аматори народного мистецтва Нд Бескид М.Сколе підготували спільно з юними вихованцями Сколівський центр дитячої та юнацької творчості Сколівської міської ради, учасниками молодіжної спільноти «Сокіл» церкви Святого Пантелеймона та продемонстрували для глядачів неймовірне театралізоване дійство, яке дало можливість поринути в атмосферу різних періодів історії державотворення України та нашого славного минулого. До участі в заході також долучилися пластуни м. Сколе Пласт Сколе та молодь с. Гребенів.

Міський голова Микола Романишин привітав усіх присутніх із святом, зазначивши, що День Української Державності – не просто свято, а потужний інструмент національного єднання, та можливість згадати про наше величне минуле.

На завершення у спільному виконанні прозвучав Державний Гімн України.

Слава Україні!

Героям Слава!

Україна єдина та неподільна!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора