Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Сьогодні, 24 червня, Сколівська громада на г. Ключ відзначила 110 річницю героїчних боїв Українських Січових Стрільців із російськими загарбниками

Дата: 24.06.2024 16:55
Кількість переглядів: 67

Фото без описуНині відлунням цих трагічних подій є меморіальне поховання, високий хрест та каплиця. Захід розпочався із традиційного сходження на г. Ключ та покладання квітів до місця вічного спочинку Українських січових стрільців. Опісля священнослужителі громади спільно з хоровою капелою «Синьогора» відслужили чин панахиди за полеглими Героями. Творчі колективи МНД «Бескид» спільно з учнями Труханівського ЗЗСО I-III ст. підготували для присутніх патріотичну мистецьку програму. Сколівський міський голова Микола Романишин наголосив, що сьогодні ми віддаємо данину пам’яті не лише Героям минувшини, а й шану новітнім ГЕРОЯМ, які сьогодні віддають свої життя за Соборність та Незалежність нашої держави, а їхній героїчний подвиг стане прикладом для майбутніх поколінь.

110 років тому бої Українських Січових Стрільців з ворогом стали прикладом української звитяги та патріотизму. Минуло понад століття, а ворог той самий.

Слава УКРАЇНІ!

Пам’ять про Героїв - житиме вічно!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора