A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Повідомлення про наміри Сколівського комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства здійснити зміну тарифу на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення на 2024 рік

Дата: 15.04.2024 17:09
Кількість переглядів: 276

Фото без описуВідповідно до Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Мінрегіонбуду України від 05.06.2018  130 Сколівське комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства інформує споживачів про намір змінити тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення. Станом на 01 квітня 2024 року на підприємстві діють тарифи:

- для населення у багатоквартирних житлових будинках згідно з рішенням виконавчого комітету Сколівської міської ради від 29.11.2017 №374,  введені в дію з 01.01.2018.  

- для інших споживачів згідно з рішенням виконавчого комітету Сколівської міської ради від 23.11.2016  №150, введені в дію з 01.01.2017. 

Діючі тарифи не забезпечують в повній мірі відшкодування витрат підприємства з надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Основними чинниками зростання фактичної собівартості послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення є:

- збільшення витрат на оплату праці: так, у 2017 році мінімальна заробітна плата складала 3200 грн, на 01.04.2024 – 8000 грн. Зростання витрат на оплату праці працівникам зросло у 2,5 рази;

- зростання вартості електроенергії: у 2017 році вартість 1 кВт/год для юридичних осіб складала – 2,19 грн, станом на 01.04.2024 – 7,30 грн. Зростання витрат на електроенергію у зв'язку з збільшенням ціни склало 3,3 рази;

- збільшення витрат на матеріали, запасні частини та інші матеріальні ресурси для ремонтів у зв'язку із значним ступенем зносу основних виробничих фондів, що може в будь-який момент призвести до виникнення критичної техногенної ситуації, пов’язаної з виникненням перебоїв у роботі обладнання та механізмів, руйнування споруд, що загрожує якісному, стабільному та безперебійному наданню послуг з централізованого водопостачання та водовідведення мешканцям м. Сколе.

     Розрахунок статей витрат здійснено, виходячи з фактичних витрат понесених за 2023 рік.

     Згідно  з проведеними розрахунками Сколівським КП ВКГ, середньозважений тариф, який в повній мірі покриває витрати собівартості та забезпечить можливість безперебійної роботи підприємства становить: на послуги з централізованого водопостачання – 49,72 грн за 1 м³ з ПДВ,

централізованого водовідведення – 80,88 грн за 1 м³ з ПДВ.  

Постійно діючими депутатськими комісіями Сколівської міської ради запропоновано встановити компенсацію різниці в тарифах для побутових споживачів (за наявності лічильника) в розмірі 50 відсотків середньозваженого тарифу.

Таким чином, пропонується встановити наступні тарифи:

для побутових споживачів (за наявності лічильника)

  • централізованого водопостачання – 24,86 грн за 1 м³ з ПДВ,
  • централізованого водовідведення – 40,44 грн за 1 м³ з ПДВ.

     для інших споживачів, бюджетних організацій пропонується тариф в розмірі середньозваженого тарифу:

  • централізованого водопостачання – 49,72 грн за 1 м³ з ПДВ,
  • централізованого водовідведення – 80,88 грн за 1 м³ з ПДВ.

     Дане повідомлення створене для інформування споживачів про реальну собівартість послуг на централізоване водопостачання та водовідведення в м. Сколе та для отримання пропозицій і зауважень від споживачів в період розгляду виконавчим комітетом Сколівської міської ради поданих Сколівським КП ВКГ розрахунків. Кінцевий розмір тарифу буде затверджений рішенням виконавчого комітету Сколівської міської ради після розгляду розрахунків та врахування всіх пропозицій.

     Прохання до всіх споживачів вчасно повідомляти показники лічильника (до першого числа кожного місяця) та в повному обсязі оплачувати вартість наданих послуг з централізованого водопостачання та водовідведення (тел. 0979479774 (viber).

За більш детальною інформацією, а також зауваження та пропозиції від фізичних, юридичних осіб та їхніх об‘єднань приймаються за адресою: м. Сколе, вул. Данила Галицького, буд. 37,

на електронну пошту: skolevkg@ukr.net,

тел. 0979479774 (viber).

 Структура тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення Сколівського комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства на 2024 рік (додається).

 Довідково: Тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення станом на 01.03.2024 по Львівській області

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора