A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Сьогодні, 6 березня, минають роковини з дня загибелі нашого молодого Героя, військовослужбовця, жителя смт Верхнє Синьовидне Назарія САВКИ

Дата: 06.03.2024 10:31
Кількість переглядів: 47

Фото без описуСьогодні, 6 березня, минають роковини з дня загибелі нашого молодого Героя, військовослужбовця, жителя смт Верхнє Синьовидне Назарія САВКИ, який загинув у боротьбі за свободу та територіальну цілісність нашої держави. Йому назавжди 19…Війна обірвала життя молодого хлопця на злеті мрій та планів, яким не судилося здійснитися…Народився Назарій 10 вересня 2003 року в смт Верхнє Синьовидне Сколівського району Львівської області. З 2009 року навчався у Верхньосиньовидненській середній школі. Брав активну участь у всіх шкільних та позашкільних заходах. Нагороджений медалями з футболу, волейболу, володар кубка та Суперкубка Сколівського району з футболу серед юнацьких команд 2016-2017 рр. З дитинства був творчою особистістю, любив співати, танцювати, декламувати вірші, відвідував школу мистецтв.

Особливе місце в житті юнака займало духовне життя. Ще з маленьких літ прислуговував у церкві, подорожував по святих місцях, щиро молився.

Закінчив Вище професійне училище №20 м. Львова та здобув професію «оператор та налаштувальник верстатів і маніпуляторів з програмним керуванням». Після закінчення училища залишився працювати у Львові. Зокрема брав активну участь в громадському житті, ще в підлітковому віці вступив до лав організації «Тризуб ім. С. Бандери».

В березні 2022 року вступив до Добровольчого Українського Корпусу Правого Сектора, де служив на посаді навідника 1 механізованого відділення 1 механізованої роти 2 взводу 3 батальйону 67 бригади ДУК ПС.

Загинув Назарій 6 березня 2023 року під час бойового чергування на вогневій позиції внаслідок потужного обстрілу поблизу населеного пункту Площанка, що на Луганщині.

Біль від важкої втрати крає серце родини, близьких, друзів….

Світлий спомин про Назарія назавжди залишиться у наших серцях.

У серпні 2023 року Сколівською міською радою Назарію САВЦІ присвоєно звання «Почесний громадянин Сколівщини» (посмертно).

Вічна пам’ять та слава юному патріоту, мужньому воїну, гідному захиснику – Назарію САВЦІ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора