Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

ПАМ’ЯТКА СУБ’ЄКТАМ ДЕКЛАРУВАННЯ, ЯКІ ПРИПИНЯЮТЬ АБО ПРИПИНИЛИ ДІЯЛЬНІСТЬ, ПОВ’ЯЗАНУ З ВИКОНАННЯМ ФУНКЦІЙ ДЕРЖАВИ

Дата: 16.10.2023 09:30
Кількість переглядів: 38

ПАМ’ЯТКА СУБ’ЄКТАМ ДЕКЛАРУВАННЯ, ЯКІ ПРИПИНЯЮТЬ АБО ПРИПИНИЛИ ДІЯЛЬНІСТЬ, ПОВ’ЯЗАНУ З ВИКОНАННЯМ ФУНКЦІЙ ДЕРЖАВИ

 

ДЕКЛАРАЦІЯ ПРИ ЗВІЛЬНЕННІ

ПОСИЛАННЯ

ЗОБОВ’ЯЗАНІ подавати декларацію особи уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування:

  • ТИП ДЕКЛАРАЦІЇ: при звільненні

Декларація подається не пізніше 30 календарних днів з дня припинення діяльності. Така декларація подається за період, який не був охоплений деклараціями, раніше поданими суб’єктом декларування, та містить інформацію станом на останній день такого періоду, яким є останній день здійснення діяльності, що передбачає обов’язок подання декларації, перебування на посаді, яка зумовлює здійснення такої діяльності.

Днем припинення діяльності є останній день виконання посадових обов’язків .

Відлік строку подання декларації при звільненні починається з 00 годин 00 хвилин дня, наступного за днем припинення діяльності.

Якщо в особи упродовж звітного періоду були підстави для подання декларації при звільненні декілька разів, кожна з них має бути подана за період, який не був охоплений раніше поданими деклараціями.

ЗВЕРТАЄМО ВАШУ УВАГУ:

  • Важливо! Якщо ви звільнилися після набрання чинності законом, тобто з 12 жовтня 2023 року або пізніше, то ви маєте подати декларацію при звільненні протягом 30 календарних днів з дня припинення відповідної діяльності.
    НЕ ПОДАЄТЬСЯ у разі звільнення особи в порядку переведення або якщо особа стала переможцем конкурсу і через це звільнилася в одному органі і прийнята на роботу в інший орган впродовж двадцяти робочих днів. У такому випадку, звільнення не вважається припиненням діяльності, пов’язаної з виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Стаття 45 Закону України

«Про запобігання корупції»; Наказ НАЗК від 23.07.2021 №449/21 «Про затвердження форми декларації та Порядку заповнення та подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або          місцевого

самоврядування;

Роз’яснення НАЗК від 07 березня 2022 року №4 щодо застосування окремих положень Закону України

«Про запобігання корупції» щодо заходів фінансового контролю в умовах воєнного стану.

ДЕКЛАРАЦІЯ ОСОБИ, ЯКА ПРИПИНИЛА ДІЯЛЬНІСТЬ ПОВ’ЯЗАНУ З ВИКОНАННЯМ ФУНКЦІЙ ДЕРЖАВИ АБО МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

ПОСИЛАННЯ

ЗОБОВ’ЯЗАНІ наступного року після припинення діяльності подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування

  • ТИП ДЕКЛАРАЦІЇ: декларація особи уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування яка припинила діяльність.
  • ТЕРМІН ПОДАННЯ: до 01 квітня року наступного за звітним роком у якому було припинено діяльність.

-ЗВІТНИЙ ПЕРІОД: попередній рік (містить інформацію станом на 31 грудня звітного року.

  • НЕ ПОДАЄТЬСЯ якщо суб’єкт декларування до 01 квітня наступного року знову розпочав діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Частина 2 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції».

 

ОБОВ’ЯЗКИ ТА ОБМЕЖЕННЯ СУБ’ЄКТА ДЕКЛАРУВАННЯ ПІСЛЯ ЗВІЛЬНЕННЯ

ПОСИЛАННЯ

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

1. Особам, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зазначеним у пункті 1 частини першої статті 3 цього Закону, які звільнилися або іншим чином припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, забороняється:

1) протягом року з дня припинення відповідної діяльності укладати трудові договори (контракти) або вчиняти правочини у сфері підприємницької діяльності з юридичними особами приватного права або фізичними особами - підприємцями, якщо особи, зазначені в абзаці першому цієї частини, протягом року до дня припинення виконання функцій держави або місцевого самоврядування здійснювали повноваження з контролю, нагляду або підготовки чи прийняття відповідних рішень щодо діяльності цих юридичних осіб або фізичних осіб - підприємців;

2) розголошувати або використовувати в інший спосіб у своїх інтересах інформацію, яка стала їм відома у зв’язку з виконанням службових повноважень, крім випадків, встановлених законом;

3) протягом року з дня припинення відповідної діяльності представляти інтереси будь-якої особи у справах (у тому числі в тих, що розглядаються в судах), в яких іншою стороною є орган, підприємство, установа, організація, в якому (яких) вони працювали на момент припинення зазначеної діяльності.

 

Частина 1 статті 26

Закону України «Про запобігання корупції».

ІНШІ ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ СУБ’ЄКТА ДЕКЛАРУВАННЯ

ПОСИЛАННЯ

Упродовж 30 днів після подання декларації суб’єкт декларування має право подати виправлену декларацію.

У разі притягнення суб’єкта декларування до відповідальності за неподання декларації або в разі виявлення у ній недостовірних відомостей, що підтверджується відповідним рішенням суду, яке набрало законної сили, або рішенням Національного агентства, суб’єкт декларування упродовж 10 днів зобов’язаний подати відповідну декларацію, у тому числі виправлену декларацію з достовірними відомостями.

У разі самостійного виявлення суб’єктом декларування у декларації недостовірних відомостей після спливу терміну для подання виправленої декларації, передбаченого абзацом першим цієї частини, але до початку проведення Національним агентством повної перевірки цієї декларації, суб’єкт декларування може звернутися до Національного агентства з листом з поясненням причин, що призвели до внесення недостовірних відомостей та неподання виправленої декларації у зазначений термін, додавши підтвердні документи. Подані суб’єктом декларування таким чином відомості мають бути розглянуті Національним агентством під час повної перевірки цієї декларації.

 

Частина 4 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора