Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Більшість переселенців працевлаштувалася у заклади оптової та роздрібної торгівлі

Дата: 16.10.2023 15:27
Кількість переглядів: 86

Фото без описуУ січні-вересні п. р. 2209 вимушено переміщених осіб користувалися соціальними послугами обласної служби зайнятості з метою працевлаштування. Із них 1600 були визнані безробітними. Місцем праці на постійній основі вдалося забезпечити 615 переселенців (у т. ч. 458 безробітних). Ще 34 ВПО долучилися до виконання суспільно корисних робіт.

Для постійного працевлаштування приїжджі з районів ведення активних бойових дій або тимчасово окупованої території обрали заклади оптової та роздрібної торгівлі (23,1%), підприємства переробної галузі (21,8%) та транспортні фірми та компанії (9,1%). Були й такі, хто повернувся працювати у сферу адміністративного та допоміжного обслуговування чи галузь освіти (по 7,4%), заклади охорони здоров’я та надання соціальної допомоги (7,1%).

Більшість переселенців працевлаштувалася продавцями продовольчих товарів, продавцями-консультантами, касирами торговельного залу, бухгалтерами, прибиральниками службових приміщень, кухарами, двірниками, швачками, підсобними робітниками та ін.

Упродовж 9 місяців ц. р. професійним навчанням, перенавчанням і підвищенням кваліфікації охоплено 78 ВПО. Ваучер на навчання для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці отримали 85 внутрішньо переміщених осіб. За рахунок державних коштів вони вирішили здобути професійну освіту за такими спеціальностями як «психологія», «соціальна робота», «медсестринство», «дошкільна освіта» тощо.

У перших числах жовтня ц. р. допомоги у пошуку роботи потребували 442 ВПО, із котрих 207 були визнані безробітними. Здебільшого – це жінки (86%).

За професійними групами серед переселенців переважали колишні працівники сфери торгівлі та послуг (17,9%), професіонали (15,5%) та фахівці (14,0%).

Довідково. За період повномасштабної російсько-української війни (з 24.02.2022 до 30.09.2023 року) до філій Львівського обласного центру зайнятості по допомогу у пошуку роботи звернулося 6155 внутрішньо переміщених осіб, з котрих 4376 визнано безробітними. Фахівцям ЛОЦЗ вдалося працевлаштувати 1718 ВПО.

Із пропозиціями працевлаштування можна ознайомитися самостійно у закладці «Єдиний портал вакансій» на сайті Державної служби зайнятості, на веб-сторінці Львівського ОЦЗ, профілі «Львівський обласний центр зайнятості.» у соціальній мережі «Фейсбук», телеграм-каналі ДЦЗ «Робота зараз: Державна служба зайнятості». Консультації з питань зайнятості надаються у підрозділах ЛОЦЗ  та за телефоном «гарячої лінії» (032) 23 23 490.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора