A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Збереження історико-культурної спадщини для майбутніх поколінь та створення осередку з розвитку туризму на території Сколівської громади

Дата: 13.10.2023 14:11
Кількість переглядів: 262

Фото без описуСколівська громада позиціонується як культурно-Фото без описурекреаційний та туристичний осередок Львівщини та України. Зокрема, гордістю нашої громади є Національний природний парк "Сколівські Бескиди", а також пам’ятка архітектури місцевого значення - Палац Баронів Гредлів (XIX століття).  За сприяння Сколівської міської ради, спільно з НПП, для привернення уваги до об’єкта культурної спадщини, на території парку проводились різноманітні мистецькі заходи та фестивалі.

Слід зазначити, що в 2020 році рішенням Сколівської районної ради Палац Баронів Гредлів передано в оренду НПП «Сколівські Бескиди» терміном на 49 років.

Перед орендарем, а саме НПП «Сколівські Бескиди», постало складне завдання щодо пошуку значної суми коштів для відновлення величної Пам'ятки Сколівщини.

Завдяки ініціативі та наполегливості директора парку Василя ПРИНДАКА для реставрації палацу залучено понад 400 тисяч євро грантових коштів інвестора з Німеччини.

Станом на сьогодні тривають роботи  по реставрації даху будівлі Палацу Баронів Гредлів. Відповідно до розробленого Проєкту ці роботи визнані як першочергові для запобігання руйнування будівлі.

Маємо надію, що після реставрації Палац стане осередком туризму Сколівщини з сучасним природничим музеєм, візит-центром, адміністративним приміщенням нацпарку, новими робочими місцями для мешканців нашої територіальної громади.

Творімо наше майбутнє спільними зусиллями!

Все буде УКРАЇНА!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора