Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Відійшов у вічність Василь Степанович ДОМЧАК – ветеран українського повстанського руху 1940-50 рр.

Дата: 17.07.2023 16:47
Кількість переглядів: 390

Сколівська міська рада із сумом повідомляє, що 17 липня 2023 року на 94-ому році життя відійшов у вічність Василь Степанович ДОМЧАК – ветеран українського повстанського руху 1940-50 рр., невтомний борець за незалежність та волю нашої держави, багатолітній політв’язень, Почесний громадянин Сколівщини.

З юного віку Василь ДОМЧАК  розпочав боротьбу. П’ятнадцятирічним юнаком вступив до лав підпілля ОУН. Навесні 1947 року заарештований та засуджений до 15 років концтаборів. Відбував присуд на каторжних роботах у норильських таборах, у Магаданській області. Звільнений за амністією восени 1954 році.

З 1959 року – викладач музичних шкіл в містах Долина, Івано-Франківськ, з 1964 року – в Сколе. Постійний і активний учасник різноманітних громадянсько-політичних та мистецько-просвітницьких заходів. Тривалий час співв у церковному хорі, служив дяком у сколівському храмі Різдва Пресвятої Богородиці.

Василь Степанович завжди був взірцем самовідданості та патріотизму, скромності і незламності духа, віри у Перемогу Української ідеї.

     Вічна пам’ять великому борцеві, високоморальній людині!

     Царство йому небесне!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора