Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Поліцейські закликають: не переходьте за сумнівними посиланнями та нікому не повідомляйте дані своїх банківських карток

Дата: 14.06.2023 13:11
Кількість переглядів: 195

Фото без описуОнлайн-шахраї вигадують дедалі нові способи, щоб отримати доступ до чужих банківських рахунків та незаконно заволодіти вашими коштами. Тож поліцейські Львівщини закликають: будьте пильними, коли невідомі намагаються дізнатися дані вашої картки, пароль онлайн-банкінгу чи іншу інформацію, яка стосується грошових рахунків.

Правоохоронці радять, як не стати жертвою зловмисників та зберегти кошти:

- будьте пильними, коли невідомі, називаючись працівниками банку, просять уточнити ваші особисті дані, змінити паролі онлайн-банкінгу, назвати пін-код чи CVV-код вашої картки, термін її дії тощо. Пам’ятайте: ніхто не має права вимагати у вас код до вашої картки чи особисті дані, особливо у телефонній розмові;

- вас має насторожити, якщо вам прийшло СМС-повідомлення, електронний лист чи повідомлення в месенджері про те, що ви виграли бонус, подарунок, якісь додаткові послуги, і для отримання вам слід перейти за пропонованим посиланням - вони можуть містити віруси, спеціально розроблені для зламу кодів та паролів;

- не приймайте пропозицій взяти участь у «безпрограшних лотереях», «розіграшах цінних призів та подарунків», різноманітних винагород – це, як правило, пастка;

- не здійснюйте грошові перекази на невідомих сайтах – дуже часто шахраї таким чином отримують доступ до вашої карти та знімають з неї гроші.

У випадку, коли сторонні особи вимагають у вас конфіденційну інформацію, попросіть назвати місце роботи, посаду, прізвище та ім’я людини – як правило, шахраї розуміють, що їх викрито, і припиняють спілкування.

Якщо у вас є сумніви стосовно особи, яка телефонує ніби з банку, припиніть розмову, зателефонуйте в центр обслуговування клієнтів банківської установи та перевірте інформацію.

Якщо ви стали жертвою шахрая, негайно повідомляйте про це у поліцію за допомогою оперативної лінії 102, а також звернуться у банківську установу з вимогою заблокувати операції з вашою карткою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора