A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Графік великодніх богослужінь в храмах Львівщини сформували з урахуванням комендантської години

Дата: 14.04.2023 10:02
Кількість переглядів: 199

Львівська рада ЦерковЛьвівська рада Церков підтримала рішення щодо дотримання безпекових заходів у святковий період. 13 квітня у Львівській ОВА відбулось ІІ засідання Львівської ради Церков і релігійних організацій. Ключове питання зустрічі – дотримання безпекових заходів на території області під час проведення масових релігійних подій. Зокрема, великодніх святкувань, прощ, літургій тощо. Як раніше повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, на Великдень комендантська година залишається незмінною – триватиме з 00:00 до 05:00. «Ми, як влада, спільно з громадами маємо забезпечити в області порядок, вберегти вірян від різного роду провокацій. Тому закликаю всіх дотримуватись безпекових заходів під час проведення релігійних подій, пов’язаних з Великодніми святкуваннями на Львівщині. Комендантська година залишається незмінною – триватиме з 00:00 до 05:00. Просимо з розумінням поставитись до вимушених обмежень. Сподіваюсь, цього року нам вдасться спокійно відсвяткувати Великдень», – підкреслив Максим Козицький. 

Рада церков підтримала таке рішення, наголосивши, що під час воєнного стану це – вимушені заходи. Як зазначив тимчасовий головуючий Львівської ради Церков, Митрополит Львівський ПЦУ Владика Макарій, усі графіки богослужінь, які склали ще минулого тижня, сформовані з урахуванням комендантської години. 

Так, богослужіння у храмах області заплановані таким чином, що у Велику суботу їх будуть завершувати до початку комендантської години, а у Великодню неділю – розпочинати після комендантської години, з урахуванням часу на доїзд до церков.

Довідково:

Львівська рада Церков об’єднує зусилля релігійних організацій щодо формування у жителів області свідомості високої моралі та пошанування гідності людини, родини та держави; гуманного ставлення до тих, хто потребує соціальної опіки, дітей та знедолених; толерантного ставлення до всіх релігійних конфесій, представлених в області; координації міжконфесійного діалогу у Львівській області; участі в розробленні проєктів з питань взаємовідносин між державою та релігійними організаціями; здійснення колективних заходів добродійного характеру.  

31 серпня 2022 року відбулося І урочисте засідання Львівської ради Церков. На цьому засіданні Митрополита Львівського ПЦУ Владику Макарія (Малетича) обрали тимчасово головуючим організації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора