A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Важлива інформація для мешканців Сколівської громади

Дата: 03.02.2023 10:51
Кількість переглядів: 366

Фото без опису26 січня 2023 року  ХХХІІІ сесія Сколівської міської ради  VIII скликання поряд з іншими питаннями порядку денного прийняла два важливих для розвитку громади рішення  №3517 «Про затвердження ЦІЛЬОВОЇ ПРОГРАМИ розроблення містобудівної документації на території Сколівської міської ради на 2023 рік» та №3518 «Про затвердження ЦІЛЬОВОЇ ПРОГРАМИ проведення підготовчих робіт та  архітектурно-містобудівного конкурсу на краще рішення реконструкції та благоустрою центральної площі – Майдану Незалежності м. Сколе з розробленням відповідної проектно-кошторисної документації на території Сколівської міської ради на 2023 рік»

Так зокрема, рішенням  сесії міської ради №3517 «Про затвердження ЦІЛЬОВОЇ ПРОГРАМИ розроблення містобудівної документації на території Сколівської міської ради на 2023 рік» передбачено розроблення містобудівної документації населених пунктів Сколівської міської ради – генеральних планів смт Верхнє Синьовидне, с. Межиброди та с. Дубина, а також внесення змін до генеральних планів с. Кам’янка та с. Коростів.

Дана містобудівна документація навіть у такий складний для країни час дозволить підтримувати сталий і поступальний розвиток населених пунктів на перспективу, вирішувати поетапно проблеми покращення інженерної інфраструктури, гранично-допустимих рівнів екологічного навантаження, розвитку соціальної інфраструктури з урахуванням характеру розселення в гірському районі, питання водопостачання та водовідведення тощо.

Крім цього, на її основі відбуватиметься опрацювання землевпорядної документації з розробкою проєктів землеустрою щодо резервування територій для містобудівних потреб, зміни цільового призначення набутих у власність мешканцями земельних ділянок, встановлення (змiни) меж населених пунктів та більш детальне розроблення проектно-кошторисної документації щодо нового будівництва, реконструкції та благоустрою об’єктів містобудування.

Напевно кожен з мешканців Сколівської громади відчуває, що на даний час

територія центральної площі – Майдану Незалежності м. Сколе за неналежного стану покриття, різнорідного характеру озеленення, незадовільного стану існуючого благоустрою, елементів освітлення, наявних малих архітектурних форм та дисгармонійних об’єктів монументального і монументально-декоративного мистецтва потребує перегляду ідеологічного наповнення та свого покращення та вдосконалення шляхом реконструкції засобами архітектури. Відповідно рішенням сесії міської ради №3518 «Про затвердження ЦІЛЬОВОЇ ПРОГРАМИ проведення підготовчих робіт та архітектурно-містобудівного конкурсу на краще рішення реконструкції та благоустрою центральної площі – Майдану Незалежності м. Сколе з розробленням відповідної проектно-кошторисної документації на території Сколівської міської ради на 2023 рік» передбачає планування проведення проектних робіт з реконструкції та благоустрою центральної площі – Майдану Незалежності для визначення кращих проектних пропозицій щодо архітектурного образу важливого громадського простору Сколівської міської громади на конкурсних засадах із залученням кращих вітчизняних фахівців у галузі архітектури та містобудування.

З метою формування засад та умов реконструкції центральної площі – Майдану Незалежності планується залучення громадських ініціатив до участі у процесі зміни міського середовища шляхом проведення анкетування мешканців м. Сколе, організація попередніх зустрічей за участі фокус-груп та активних громадських професійних середовищ для формування організаційного комітету з проведення конкурсу, а також взаємодія із Львівською обласною організацією Спілки архітекторів України з визначення складу журі конкурсу та кращого проекту.  Сподіваємось, що результатом взаємодії громадськості міста та Сколівської міської ради  стане одним з кращих проектів важливого громадського простору міста.

Анкета-опитування щодо засад формування центральної площі–Майдану Незалежності у м. Сколе


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора