A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

3 грудня — Міжнародний день інвалідів

Дата: 02.12.2022 12:25
Кількість переглядів: 198

Міжнародний день людей з інвалідністю  відзначається щорічно 3 грудня. Він був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. На сьогодні для України проблема захисту інвалідів набуває значення у зв’язку з постійним зростанням їх частки серед населення держави.Цей День покликаний привернути увагу до проблем людей з інвалідністю, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з інвалідністю.

З метою  підтримки осіб з інвалідністю відповідно до Програм соціального захисту населення Сколівською міською радою протягом 2022 року виплачено допомоги на суму 460 000 гривень, а саме:

47 особам з інвалідністю (І, ІІ група) - одноразових адресних грошових допомог  на суму 94 000 гривень;

9 особам з інвалідністю по зору на суму 9000 гривень;

36 особам відшкодовано за догляд на непрофесійній основі осіб з інвалідністю, які потребують надання соціальних послуг на суму 357 000 гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора