A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

У м. СКОЛЕ ВІДБУЛОСЯ ВІДКРИТТЯ ІНТЕГРАЦІЙНОГО ЦЕНТРУ ДЛЯ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ ім. ІВАНА ПАВЛА II

Дата: 28.11.2022 15:51
Кількість переглядів: 195

Відсьогодні у Сколівській громаді молодь та діти матимуть свій простір, де зможуть генерувати та реалізовувати креативні ідеї, навчатися розвивати лідерські здібності. Даний проєкт реалізований в рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2022 «Активація Центру роботи з молоддю в м. П’ястовому та у м. Сколе – культурна та історична спадщина Жешівського та Львівського регіонів як основа освітніх цінностей Отця Броніслава Маркевича»
Основними напрямками діяльності центру стануть духовний, творчий та інтелектуальний розвиток молоді та дітей.
Чин посвяти даної будівлі здійснив Архієпископ Мечислав Мокшицький, Митрополит Львівської Архидієцезії Римсько-Католицької церкви.
На урочисте відкриття молодіжного простору завітали почесні гості, а саме:
 - представники головного бенефіціара проекту: Отець Даріуш ВІЛЬК (генеральний настоятель ордену святого Архангела Михаїла), отець Єжи СОСІНСЬКИЙ (генеральний економ Згромадження Святого Архангела Михаїла), Артур ПЄЛЯС (консул Генерального консульства республіки Польща у Львові);
 - представники Департаменту МТД та міжнародного співробітництва ЛОВА: Ольга ТАБАКА (заступниця директора Департаменту МТД та міжнародного співробітництва ЛОВА);
 - представники Спільного технічного секретаріату програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна у Львові: Олена ЗУБРИЦЬКА та Василь ХІМ’ЯК,
а також духовенство Стрийського деканату Римсько-Католицької церкви спільно з отцем Деканом Войцехом БУКОЦОМ.
Зокрема, міський голова Микола Романишин привітав усіх присутніх з такою важливою подією в громаді, а також вручив подарунок, побажавши інтеграційному центру процвітання, успіху та втілення нових ідей.
На завершення, діти і молодь м. Сколе та м. Кременець (Тернопільська обл.) спільно з настоятелем Римо-Католицької Парафії семи Страждань Божої Матері у м. Сколе отцем Матеушом ГРОХЛЕЮ презентували для гостей чудові пісенні та танцювальні композиції.
Також, музичні привітання лунали від фольк- гурту МНД " Бескид" - "ФІГЛЯРІ" та колективу "МЕДОВИЙ ПОЛИН".
Отець Матеуш ГРОХЛЯ висловив подяку усім причетним до реалізації такого чудового проєкту, який стане новою кузнею талантів для молоді та дітей, де постійно вируватиме життя, зазначивши, що щасливі діти та молодь – це запорука нашого світлого майбутнього.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора