A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Про роботу відділу соціального захисту населення Сколівської міської ради за 9 місяців 2022 року

Дата: 17.10.2022 14:29
Кількість переглядів: 273

Фото без описуПрацівниками відділу соціального захисту населення  міської ради протягом 9 місяців 2022 року прийнято 3534 заяви від жителів громади з формуванням електронної справи в ПК «Соціальна громада» на призначення усіх видів державних допомог, з них: 1003 - соціальні допомоги; 121 - пільги; 282 субсидій; 2128 – сформовано і видано в ПК «Соціальна громада» довідок про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб.

Всі заяви з документами скановано та  занесено до ПК «Соціальна громада» (тобто сформовано електронну заяву) та відправлено до управління соціального захисту населення райдержадміністрації для подальшої обробки.

Спеціалістами відділу надано 760 консультацій щодо переліку документів для оформлення всіх видів соціальних допомог та порядку подання заяви та документів та реєстрації ВПО.

З метою соціального захисту вразливих та найбільш незахищених категорій громади, підтримки окремих пільгових категорій громадян, які опинилися в складних життєвих обставинах реалізовуються заходи Програм соціального захисту населення на 2022 рік за рахунок коштів міського бюджету, а саме:

- «Програма соціального захисту населення Сколівської міської ради на 2022 рік» - виплачено у звітньому періоді 1 448 246 грн, в тому числі 1 200 000 гривень сім'ям військовослужбовців, які загинули під час захисту незалежності України;

- «Програма компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян Сколівської міської ради на 2022 рік» відшкодовано за рахунок коштів міського бюджету за проїзд залізничним транспортом пасажирам-пільговикам, які проживають на території міської ради за безкоштовний продаж квитків 49 700,00 грн;

- «Програма відшкодування пільг на послуги зв»язку та коштів на санаторно-курортне лікування пільгових категорій громадян, які проживають на території Сколівської міської ради» - відшкодовано АТ «Укртелеком»;

12 176 ,14  грн за надання окремим категоріям громадян пільг з оплати послуг звязку;

- «Програма надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі на 2022 рік» профінансовано з міського бюджету за догляд на непрофесійній основі 299 118,81 грн.

Підготовлено 21 проект рішень сесії міської ради та 26 проектів рішень виконавчого комітету, які стосувалися різних напрямків роботи.

Протягом січня - вересня 2022 року відділом соціального захисту населення була проведена повідомна реєстрація 6 колективних договорів.

Проведено за заявами жителів 90 обстежень матеріально-побутових умов та встановлення фактичного місця проживання жителів місто Сколе про що складено відповідно 90 актів.

Працівниками відділу соціального захисту населення  здійснювались заходи в межах повноважень у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, забезпечення рівності прав та можливостей жінок і чоловіків.

Ведеться робота та реєстрація спеціальних повідомлень та обліковуються факти вчинення насильства в сім’ї,  які опрацьовуються і в подальшому скеровуються для проведення соціальної роботи з сім’ями чи особами, відносно яких вчинено насильство.

За звітній період зареєстровано 41 звернення щодо вчинення насильства в сім’ї, а саме, 40 від жінок та 1 від чоловіка. Винесено 17 захисних приписів.

2 осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах (з приводу насильства у сім»ї ) звернулися за соціальним супроводом та охоплені соціальними послугами з приводу насильства .

З метою  реалізації обласних Комплексних соціальних програм у Львівській області на 2021-2025 роки здійснюються робота по виплаті пільговикам (джерела фінансування-обласний бюджет), які проживають на території Сколівської міської ради.

Станом на 01.10.2022  виплачено:

- одноразова адресна допомога ветеранам УПА -12 осіб на суму 28 716,00 грн;

- одноразова адресна допомога громадянам за їхніми зверненнями від депутатів обласної ради - 29 осіб на суму 63 000,00 грн;

- одноразова адресна допомога громадянам за їх зверненнями від голови ОДА- 2 особи в сумі 4 500,00 грн;

- відшкодування витрат на ЖКГ членам родин Героїв Небесної Сотні» 1 сім»ї в сумі  3 022,95 грн.

- відшкодування коштів на пільгове медичне обслуговування осіб,які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи за безоплатне забезпечення лікарськими засобами за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування відшкодовано 762,58  грн.

- відшкодування грошової компенсації на бензин,ремонт та технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування відшкодовано 4 особам  з інвалідністю в сумі 1082,50 грн.

- виплата адресної грошової допомоги реабілітованим громадянам у межах Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2021-2025 роки - 143 особам  у сумі 342 199,00 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора