A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Відбулось традиційне сходження на Альтану

Дата: 14.10.2022 16:15
Кількість переглядів: 200

Фото без описуСьогодні, 14 жовтня, громада Сколівщини, відзначаючи величне свято Покрови Пресвятої Богородиці, вшанувала на г. Альтана пам’ять славетних вояків Української Повстанської Армії та новітніх захисників України, які поклали свої життя на вівтар боротьби за свободу і соборність рідної землі.
Урочиста хода розпочалась із молитви та покладання квітів до могил новітніх Героїв України. Опісля учасники ходи традиційною ходою піднялися на г. Альтана, де священнослужителі м. Сколе відслужили Панахиду за Героями усіх історичних періодів, які боролися заради добра та миру наступних поколінь.
Сколівський міський голова Микола Романишин привітав усіх присутніх з величними святами, наголосивши, що Сколівська Альтана є символом нескореності, незламності духу наших земляків, які своїм подвигом захистили нашу гідність, нашу правду і наше право на власну державність. А також з нагоди 80-річчя створення УПА нагородив грамотами ветеранів УПА.
З вітальною авторською поезією до учасників заходу звернулась членкиня братства ОУН-УПА, жителька смт Верхнє Синьовидне Оксана КОВАЛЬ.
Також сколівську громаду привітав народний депутат VIII скликання,  боєць ССО Володимир Парасюк, зазначивши, що у єдності наша сила та перемога.
Завершились урочистості спільним виконанням Духовного гімну «Боже великий, єдиний».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора