A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Сьогодні, 21 вересня, Сколе відзначило 625-річницю з першої писемної згадки про місто

Дата: 21.09.2022 17:03
Кількість переглядів: 487

Фото без описуУрочистості розпочалися із святкової Архієрейської Служби Божої у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, яку очолив єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ владика Григорій (Комар). Відтак освячено меморіальну таблицю отцям Головацьким, встановлену на фасаді храму. Опісля вулицями Сколе від храму Різдва Пресвятої Богородиці до пам’ятного знаку 600-річчя м. Сколе пройшла урочиста хода за участі керівників міста, духовенства та містян. Під час ходи було покладено квіти до пам’ятників Степану Бандері, Тарасові Шевченку та Борцям за волю України. Священнослужителі відслужили молебень за місто та Україну.

У МНД «Бескид» відбулася презентація короткометражного фільму про Сколе. Переглядаючи фільм глядачі мали можливість поринути в атмосферу славного історичного минулого міста.

З нагоди 625-річчя міста відбулася урочиста позачергова сесія Сколівської міської ради. Серед гостей - начальник Львівської ОВА Максим Козицький, начальник Стрийської РВАБогдан Янко, депутати обласної ради: Олег Дуда, Юрій Доскіч та Юрій Мазур, голови, секретарі сусідніх територіальних громад.

Міський голова Микола РОМАНИШИН з нагоди свята привітав сколівчан та гостей та жителів міста, для яких Сколе стало прихистком від війни цієї неспокійної весни, а також висловив вдячність всім тим, хто працює заради перемоги: захисникам, волонтерам, благодійникам, людям, які щодня роблять свій внесок у спільну справу, нагородивши Пам’ятними подарунками. Також вручив грамоти випускникам шкіл міста, які за підсумками національного мультипредметного тесту ЗНО-2022 отримали 200, 400 і 600 балів.

Депутат Львівської обласної ради Олег Дуда вручив нагороди: міському голові Миколі Романишину, заступнику голови науково-культурологічного товариства «Бойківщина» Ігорю Чудійовичу, начальнику 24 ДПРЧ № 6 пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС у Львівській області Юрію Василіву та приватному підприємцю Оксані Бондар.

Владика Григорій поблагословив жителів міста, побажавши Божої ласки та мирного неба для дружньої Сколівської громади та всієї України.

Завершено урочистості спільним виконанням духовного гімну "Боже великий, єдиний"



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора