A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

18 вересня Підгородці відзначило 625 річницю з першої писемної згадки про село

Дата: 19.09.2022 08:56
Кількість переглядів: 450

Як зазначила староста села Віра АНДРЕЙКІВ, ще на минулорічному листопадовому організаційному комітеті з відзначення 625 річниці с. Підгороці планувалося гарне і масштабне святкування, однак війна кардинально змінила ситуацію і внесла корективи в життя села та громади вцілому.
Тож цього дня заходи розпочалися із Богослужіння та щирих молитов у місцевих храмах за перемогу наших військових, а також добробут та процвітання села і жителів.
Однією з найважливіших подій присвячених 625-річчю с. Підгороці стало урочисте відкриття Історико-краєзнавчого та фольклорно-етнографічного музею, натхненником та ідейником якого був Роман Семенович ЩУР - місцевий громадський діяч, краєзнавець, дослідник локальної історії та Почесний громадянин Сколівщини. Втілити двадцятилітній задум Романа Семеновича вдалося завдяки підтримці Сколівської міської ради, а також зусиллям працівників Народного дому та Бібліотеки с. Підгородці.
Право перерізати стрічку було надано Сколівському міському голові Миколі Романишину, старості села Вірі АНДРЕЙКІВ та засновнику музею Роману ЩУРУ.
Роман Семенович майстерно та віртуозно провів першу екскурсію, присутні мали можливість поринути в атмосферу минулого цього прекрасного бойківського краю.
Сколівський міський голова привітав місцевих жителів, вручивши подарунок - інформаційний стенд про с. Підгородці, а також подякував усім, хто наближає нашу перемогу. Зокрема, відзначив грамотами і подяками жителів села.
Окрім цього, аматори художньої самодіяльності місцевого Народного дому привітали присутніх та гостей чудовими патріотичними піснями та номерами. Важливо зазначити, що до заходу також долучилися внутрішньо переміщені особи.
На завершення староста села висловила вдячність та вітання всім тим, хто нині працює заради перемоги: численні волонтери, благодійники, люди, які щодня роблять свій внесок у спільну справу, бо лише разом ми - непоборна сила, здатні вистояти та перемогти!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора