A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

29 серпня вшановується День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни

Дата: 29.08.2022 10:00
Кількість переглядів: 296

Фото без описуБоротьба українського народу за свою незалежність тривала протягом століть, і у XXI столітті, коли, здавалося, ми вже здобули загальновизнану незалежність, знову була пролита кров захисників. Спершу в 2014 році це були герої Небесної Сотні, згодом – перші захисники Криму та Донбасу. Окремою сторінкою боротьби стали бої з російським агресором наприкінці літа 2014 року. Їх трагічним та героїчним символом став Іловайськ. За офіційними даними, під час Іловайської операції (7-29 серпня 2014 року) і подальшого розстрілу в так званому “зеленому коридорі“ 366 українських воїнів загинуло, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 128 потрапили в полон, 42 вважаються зниклими безвісти.
24 серпня 2019 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про затвердження пам’ятного дня задля вшанування героїв, загиблих під час Іловайської трагедії.
Трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України загинули.
Офіційним символом Дня пам’яті загиблих захисників України є сонях. З початку повномасштабної війни ця квітка стала для всього світу символом героїчного спротиву українців.
Ми пам’ятаємо кожного Героя та Героїню, які поклали життя задля нашої незалежності від агресора. І доки жива ця пам’ять – доти Україна нездоланна. Навіки Слава!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора