A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Сьогодні, 23 серпня Сколівщина відзначила День Державного Прапора України, а також вшанувала пам’ять Новітніх Героїв

Дата: 23.08.2022 17:12
Кількість переглядів: 288

Наш прапор – це найдорожчий символ, за який і сьогодні найкращі сини України ведуть боротьбу із ворогом за свободу та незалежність нашої країни! Це - Символ свободи і волі, віри та сили українського народу.
Сколівський міський голова Микола Романишин привітав усіх присутніх із святом, наголосивши, що вшановуючи символ нашої державності – прапор України, ми повинні завжди пам’ятати ціну нашої незалежності, а також пам’ятати наших Героїв і зберегти цю пам’ять для майбутніх поколінь.
Зокрема, на Майдані Незалежності розмістили 12 символічних пам’ятних стендів - 12-ьох Новітніх Героїв України, аби вкотре нагадати та віддати шану їхнім подвигам, рішучості, хоробрості та патріотизму.
Міський голова відповідно до рішення сесії Сколівської міської ради від 18.08.2022 №2867 «Про присвоєння звань «Почесний громадянин Сколівщини» вручив відзнаки родичам загиблих військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули, захищаючи незалежність та суверенітет України у номінації «захист Вітчизни та громадян» (посмертно);
- ГАБРУСЮ Степану Васильовичу;
- ДАНИЛІВУ Дмитру Романовичу;
- ЖЕЛІЗНИКУ Роману Ярославовичу;
- КИРЧІВУ Роману Васильовичу;
- КІНДРАТИШИНУ Юрію Мироновичу;
- ЛОГВИНУ Роману Олексійовичу;
- МИНІВУ Василю Ярославовичу;
- МИНІВУ Володимиру Анатолійовичу;
- РУСИНУ Ярославу Васильовичу;
- ШВЕДУ Назару Степановичу;
- ШУТЦІ Роману Володимировичу;
- ЯВОРСЬКОМУ Івану Богдановичу.
Духововенство, військовослужбовці, представники влади та громадськість вшанували пам’ять загиблих, хвилиною мовчання та здійснили покладання квітів до могил Героїв та пам’ятних знаків на території міста. Священнослужителі відправили Молебень за Україну та освятили Державний стяг, який урочисто підняли військовослужбовці третього відділу Стрийського РТЦК та СП.
Вихованці Сколівського ДБЮТ підготували для глядачів запальний патріотичний флешмоб, звучали патріотичні пісні у виконанні солістки МНД «Бескид» Мар’яни Дорош.
Тож, хай прапор України гордо розвивається на вітрі і неодмінно дарує натхнення і світлу надію на перемогу та щасливе майбутнє кожному жителю громади та держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора