A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Сьогодні, 28 липня, Сколівщина вперше відзначила День Української Державності

Дата: 28.07.2022 18:38
Кількість переглядів: 369

Фото без описуЗ цієї нагоди в м. Сколе відбулися урочисті заходи:
Відзначення Дня Української Державності розпочалося біля символічного пантеону Української Державності, а саме в урочищі Святославовім (с. Гребенів), де похований князь Святослав, син Володимира – Хрестителя Русі, саме тут відбувся тематичний захід «Спадкоємці Володимирового Тризуба» за участі аматорів МНД «БЕСКИД» та представників всеукраїнської організації «Тризуб» ім. С. Бандери.
Після чого, біля пам'ятного знаку «Борцям за волю України» відбулась церемонія урочистого підняття Державного Прапора України, виконання Державного Гімну України та покладання квітів до пам’ятного знаку, а також до могил новітніх Героїв України.
Міський голова Микола Романишин привітав усіх присутніх зі святом, побажавши щоб це свято було могутнім стимулом для натхненної, щоденної праці заради злагоди нашого народу, реалізації його потенціалу, а спільні добрі справи примножать славу України, рідного краю та громади.
Зокрема, з нагоди свята о. Володимир Мисів привітав усіх присутніх, виголосивши Молитву А. Шептицького «За Україну та український нарід».
До святкування також долучились вихонавці Сколівського центру дитячої та юнацької творчості, намалювавши чудові патріотичні малюнки на асфальті.
Присутні та гості мали можливість відвідати
історично-мистецьку композиціяю «Скарби Української Державності» (МНД «Бескид»),
виставку в Історико-краєзнавчому Музеї «Сколівщина» - «Історичні паралелі: національно-визвольні змагання українців у період другої світової війни і сучасна боротьба українців проти агресивного російського вторгнення. Історія повторюється» та
книжково-журнальну виставук присвячених Дню Української Державності в Сколівській МСПШБ.
А також, в рамках святкування Дня Державності України було проведено ряд спортивних заходів, а саме турніри з волейболу, пляжного волейболу та міні футболу.
Тематичні заходи з нагоди Дня Української Державності відбулися по усіх населених пунктах громади.
Зберегти єдність зараз, працювати разом на перемогу – це найважливіше національне завдання, яке ми всі обов’язково виконаємо. Захистимо в цій війні нашу незалежність і нашу здатність стати однією з найбільших сучасних держав світу!
Все буде Україна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора