Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Спільними зусиллями до Перемоги над ворогом

Дата: 14.07.2022 18:06
Кількість переглядів: 783

Фото без опису24 лютого 2022 року назавжди увійде в історію України та закарбується в пам’яті поколінь, як найкривавіша і найстрашніша дата. У зв’язку із збройною агресією російської федерації та встановленням на території України правового режиму воєнного стану, громадяни України та органи місцевого самоврядування зіткнулись в тому числі і з невластивими для мирного часу витратами, які потребують значного фінансового ресурсу, – підтримки Збройних Сил України та проведення видатків з місцевих бюджетів на здійснення заходів і робіт з територіальної оборони та підтримки внутрішньо переміщених осіб.  За покликом серця мешканці громади одразу активно взялись до роботи – хтось вступив до лав Збройних Сил України, хтось – до територіальної оборони, хтось – до добровольчих формувань територіальної громади.

Не ледарювали й інші. Кожен на своєму фронті, як міг, щоденно і невтомно здійснював підтримку держави, армії, оборони. Хтось допомагав фінансово, хтось випікав, варив, шив, ремонтував, закуповував та ще багато-багато чого…

Не стояли осторонь й працівники установ, підприємств та організацій Сколівської міської ради. Без жодних сумнівів і вагань трудові колективи долучились до фінансової підтримки українського війська. Так, щомісячно за індивідуальними заявами працівників з їхніх заробітних плат перераховуються кошти для підтримки ЗСУ та забезпечення потреб територіальної оборони. Таким чином, станом на 01.07.2022, на зазначені цілі спрямовано 2939,5 тис. гривень. Зокрема, в березні місяці на рахунок, відкритий для підтримки ЗСУ в Національному Банку України, педагогічні колективи закладів загальної середньої освіти перерахували  968,6 тис. грн, інші працівники закладів загальної середньої освіти – 118,5 тис. грн, працівники Сколівського центру дитячо-юнацької творчості – 29,8 тис. грн, дитячо-юнацької спортивної школи – 24,4 тис. грн, закладів дошкільної освіти – 291,3 тис. грн, інклюзивно-ресурсного центру – 34,9 тис. грн, народних домів – 21,4 тис. грн, КНП «Сколівська центральна лікарня» - 128,0 тис. грн, КНП «Сколівська стоматологічна поліклініка»– 20,0 тис. гривень.

Протягом березня-червня на спецрахунок в Національному Банку України, рахунки інших благодійних організацій та меценатів працівниками апарату міської ради перераховано 773,3 тис. грн, працівниками апарату відділу освіти міської ради – 111,9 тис. грн, апаратом відділу культури міської ради – 43,9 тис. грн, працівниками бібліотек – 21,7 тис. грн, історико-краєзнавчого музею «Сколівщина» - 6,5 тис. грн, школи мистецтв – 4,2 тис. грн,  фінансовим відділом міської ради – 56,1 тис. грн, КП «Сколетеплоенерго» - 12,0 тис. грн, Сколівським КП ВКГ – 119,9 тис.грн, КУ «Сколівський територіальний центр» - 30,1 тис. грн, КНП «Сколівський центр первинної медичної допомоги» - 123,0 тис. гривень.

Крім того, з бюджету Сколівської міської ради на здійснення заходів та робіт з територіальної оборони виділено 500,0 тис. грн, з яких станом на нинішній день використано 304,1 тис. гривень. Зокрема, закуплено та передано за призначенням:

  • пальне на суму 128,8 тис. грн,
  • господарські товари та ліхтарики на суму 38,0 тис. грн,
  • автозапчастини для поточного ремонту автомобіля – 6,9 тис. грн,
  • тканину для пошиття засобів захисту – 17,2 тис. грн,
  • набір інструментів для ремонту військової авто техніки – 37,5 тис. грн;
  • тест-системи для проходження медичних оглядів членів ДФТГ –       10,2 тис. грн;
  • облаштовано та поставлено на цілодобову охорону кімнату для зберігання зброї – 15,8 тис. гривень.

В населених пунктах громади встановлено додаткове обладнання гучномовного сповіщення на суму 48,8 тис. гривень. З метою забезпечення харчуванням військовослужбовців для потреб територіальної оборони з балансу закладів освіти, які внаслідок оголошення воєнного стану призупинили свою діяльність, передано закуплені ними раніше продукти харчування, а також придбано хлібобулочних виробів на суму 0,9 тис. гривень.

Окрім того, Сколівською міською радою виділено кошти для фінансування:

  • окремого батальйону територіальної оборони за рахунок коштів міського бюджету Сколівської міської ради  на 2022-2023 роки, який дислокується в районі територіальної оборони №3/6 (Стрийський район) – 100,0 тис. грн;
  • мобілізаційної підготовки місцевого значення та забезпечення заходів, пов’язаних із виконанням Закону України «Про оборону», Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» на території відповідальності ІІІ відділу Стрийського РТЦК та СП на 2022 рік – 25,0 тис. грн;
  • забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру Сколівської міської ради Стрийського району Львівської області – 100,0 тис. грн;
  • підвищення рівня безпеки громадян на території Сколівської міської ради – 650,0 тис. гривень.

На здійснення підтримки внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані на території громади та проживають в комунальних закладах міської ради,  з міського бюджету виділено 200,0 тис. грн, з яких на 01.07.2022  для закупівлі продуктів харчування витрачено 32,7 тис. грн, для закупівлі господарських товарів – 8,2 тис. гривень.

Слід зазначити, що і в цьому напрямком мешканці громади є неймовірно активними. Значною є допомога від міжнародних агенцій, волонтерських організацій, благодійників та меценатів.

Віримо в Збройні Сили України та дякуємо усім жителям громади, співгромадянам, українцям закордоння, іноземним громадянам, які активно долучаються до підтримки нашої держави в нелегкій боротьбі. Об’єднавши зусилля, синхронно працюючи, сумлінно виконуючи свій громадянський обов’язок ми досягнемо спільної мети – ПЕРЕМОГИ над ворогом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора