A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

В останню неділю травня святкують Міжнародний день Дністра

Дата: 23.05.2022 09:12
Кількість переглядів: 418

Фото без описуПочинаючи з 2018 року в останню неділю травня відзначається Міжнародний день Дністра. Ідея відзначення дня Дністра полягає в тому, щоб нагадати всім мешканцям басейну про природну цінність другої по величині річки в Україні, про традиції корінних мешканців виявляти турботу та бути відповідальним за природне багатство. 

      Басейн річки охоплює територію  трьох країн: Польщі, України та Молдови. Більша його частина розташована в Україні. Річка займає значну територій семи областей південно-західної України, а саме: Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької та Одеської. 

     Річка Дністер вважається одна з найкрасивіших у Європі і друга за величиною в Україні –, загальною довжиною 1352 км та площею водозабору 72100 км2. У межах нашої області Дністер має довжину 262 км, площа водозабору становить 11307 км2, або 81,3 % від площі  Тернопільської області. 

     Вздовж Дністра створено чимало заповідних зон – національних природних парків, заказників, пам’яток природи. Найбільшими заповідниками є регіональний ландшафтний парк „Верхньодністровські Бескиди” (Львівська область), „Галицький національний природний парк” (Івано-Франківська область), національний природний парк „Дністровський каньйон” (Тернопільська область), „Хотинський національний природний парк” (Чернівецька область), національний природний парк „Подільські Товтри” (Хмельницька область) та „Нижньодністровський природний парк” (Одеська область). 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора