A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Тарас Шевченко для України і в Україні житиме вічно!

Дата: 09.03.2022 09:07
Кількість переглядів: 528

Фото без описуНе забудьмо пом'янути... "Одна тінь свободи людину підносить!»; "І вражою злою кров'ю волю окропіте!"- писав Тарас Шевченко. Писав, якби вчора був тут, з нами ... Триває 14 кривавий день війни в Україні, і нині, як ніколи,  знову актуальними є вічні  постулати  Тараса Шевченка. У нинішню 208 - річницю з дня його народження,  нас окриляє символ нації, що зазнав тернистого шляху боротьби за свободу з одним і тим же правічним ворогом!
Кобзар є живим прикладом того, як можна крок за кроком звільнятися з полону пригніченості, зневіри, комплексу меншовартості і національної депресії. Гострота і сила  Шевченкового слова живе. Дух свободи, людської гідності – найвеличніших вселюдських понять – через віки випробувань, пережитих Шевченком, приходять до українців і додають їм упевненості у власному самоствердженні.

Тарас Шевченко для України і в Україні житиме вічно. Він сьогодні, як ніколи, органічно злився зі своїм великим, нескореним народом і твердо ступає повсюдно на всіх фронтах, підсвідомо і свідомо через уста кожного, незалежно від віку!
Тарас Шевченко промовляє:
"І не втечете,
І  не сховаєтеся;
Всюди вас найде правда-мста;
а люде підстережуть вас на тоте ж,
Уловлять і судить не будуть,
В кайдани туго окують,
В село на зрище приведуть…
                                ("Осія. Глава XIV")
НАСТАНЕ ПРАВДА НА ЗЕМЛІ
І ЩЕЗНЕ ПІТЬМА САТАНИ!
Слава Україні! Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора