A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

НАТО, закрий небо над УКРАЇНОЮ! NATO, close the sky over UKRAINE!

Дата: 06.03.2022 13:14
Кількість переглядів: 233

Фото без описуСьогодні, 06 березня, на позачерговій сесії Сколівської міської ради прийнято  звернення  до Організації  Об’єднаних Націй, Організації з безпеки і співробітництва в Європі, країн – членів Північноатлантичного альянсу та усієї міжнародної спільноти про закриття повітряного простору над Україною.

ЗВЕРНЕННЯ  про закриття повітряного простору над Україною

24 лютого 2022 року Російська Федерація, порушивши всі норми міжнародного права, почала військове вторгнення на територію незалежної європейської держави, яку намагається знищити. Україна тримає оборону і відчайдушно бореться з окупантами за свою землю ціною життів своїх громадян – як військовослужбовців, так і мирного населення.

10 грудня 1948 року Генеральною Асамблеєю ООН, як результат жахливого досвіду  Другої світової війни, була прийнята Загальна декларація прав людини, відповідно до якої кожна людина має право на життя, свободу, і особисту недоторканість.

Проте агресор своїми діями відбирає це право у жителів України, не зважаючи на їх вік, стать, расову належність та віросповідання. Окупанти безперервно обстрілюють українські міста і села, гатячи ракетами по житлових будинках, дитячих садках та школах, лікарнях та пологових будинках. Це не випадкові мішені, це цілеспрямований удар саме по цивільних об’єктах. Стартовим майданчиком військової авіації для удару з неба використовується як територія Російської Федерації, так і територія Білорусі.

Харків, Чернігів, Житомир, Маріуполь, Херсон, Чугуїв, Ізюм, Буча, Ірпінь – це неповний список українських міст, які ворог намагається зрівняти із землею у прямому значенні, використовуючи заборонені види озброєння.

26 квітня 1986 року сталася катастрофа, яка на сьогодні вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитками. Радіоактивна хмара від аварії на Чорнобильській АЕС пройшла над європейською частиною тодішнього СРСР, більшою частиною Європи, східною частиною Сполучених Штатів Америки.

Сьогодні під контролем Російської Федерації не тільки Чорнобильська АЕС, де окупанти утримують в заручниках та не дають замінити  працівників. Сьогодні ж мова йде вже про Запорізьку АЕС, найбільшу в Європі із шістьма енергоблоками. Якщо вибух Запорізької АЕС станеться, наслідки будуть руйнівними не тільки для України, а й для всього світу, оскільки ядерна катастрофа такого масштабу перевищить всі попередні аварії на АЕС, включаючи Чорнобильську АЕС та катастрофу на АЕС Фукусіма-Даїчі.

Україна завжди цінувала підтримку з боку партнерів. Але зараз просто слова підтримки і співчуття – не діють. Санкції не зупиняють божевільного агресора. Те, що сьогодні відбувається в Україні, - це геноцид, терор мирного населення, вбивства безневинних людей, серед яких уже понад 20 дітей. Виправдання цьому немає жодного!!!

Аргументи про те, що нинішня відмова від заборони доступу  та закриття території України (впровадження A2/AD) пов’язана з тим, що НАТО намагається уникнути ядерної війни, не є переконливими, оскільки Російська Федерація стоїть за крок до її початку. Історичні уроки важкі і їх треба враховувати.  

Дослухайтеся до своїх народів. Обурення з приводу вторгнення Росії в Україну зростає. Жителі багатьох країн вийшли на вулиці своїх міст, щоб  висловити нам свою підтримку, та з пропозицією  запровадити в Україні зону, захищену від ударів ракет, бомб та військової авіації агресора.

Україна відчайдушно бореться за свою державність і незалежність, за свою свободу і свій вибір, за свою землю і свій народ. Ця війна є боротьбою за збереження прав людини, закріплених Загальною декларацією прав людини.

Без будь-якого перебільшення, єдиний спосіб вижити для всіх – це зона A2/AD над Україною.

Тому ми закликаємо НАТО ЗАКРИТИ НЕБО НАД УКРАЇНОЮ!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Прийнято на ХХІ позачерговій сесії

Сколівської міської  ради

VIIІ скликання

06.03.2022 рішення №2765

 

Сколівський міський голова                                                                         Микола РОМАНИШИН

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора