A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

До уваги мешканців Сколівської територіальної громади!

Дата: 21.01.2022 17:50
Кількість переглядів: 3005

На XVIII сесії VIII скликання Сколівської міської ради прийнято рішення про надання дозволу на розроблення детального плану території для будівництва полігону твердих побутових відходів за адресою: вул. Кн. Святослава, м. Сколе, Стрийський район, Львівська обл. (територія недіючого кар’єру). Детальний план території - це містобудівна документація на місцевому рівні, що визначає планувальну організацію та розвиток території та підлягає стратегічній екологічній оцінці. Детальний план території складається із графічних і текстових матеріалів.

Дане рішення є початковим етапом проектування та визначення можливості розміщення об’єкту будівництва, а не виділенням земельної ділянки. І тільки після проведення громадського обговорення та отримання позитивних висновків щодо можливості безпечного розміщення ТПВ, може бути розпочата процедура відведення земельної ділянки.

Додатково інформуємо. Витрати  Сколівського КП ВКГ на вивезення та захоронення ТПВ в м. Стрий протягом 2021 року склали 3789400,00 грн (заробітна плата працівників, витрати на пальне, оплата за захоронення сміття, запасні частини та матеріали, податки).

Всього за 2021 рік було вивезено 1 тис. 509,8 тон сміття. При цьому вартість тільки захоронення сміття на Стрийському полігоні ТПВ зросла з 164  до 700 грн за тону.

З урахуванням вказаних витрат реальна вартість на послуги з вивезення та захоронення ТПВ на 1 людину мала б становити 118 грн в місяць, за умови, що всі мешканці громади почнуть сумлінно платити за надану послугу (станом на сьогодні платить тільки близько половини мешканців).

         Для компенсації різниці між затвердженим тарифом та фактичною собівартістю Сколівською міською радою впродовж 2021 року з міського бюджету було виділено 2 млн 135 тис. грн, які громада могла б використати на об’єкти інженерної та соціально-культурної інфраструктури.

         Крім цього, депутатським корпусом Стрийської міської ради неодноразово піднімалося питання щодо заборони звезення сміття із територій поза межами Стрийської міської ради. В разі прийняття такого рішення не буде змоги вивозити сміття з території громади.

         Тому, депутатами міської ради вирішується можливість в майбутньому не залежати від зовнішніх факторів та збудувати сучасне сміттєпереробне підприємство, яке буде обслуговувати Сколівську громаду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора