A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

В м.Сколе відкрили мурал Євгену Коновальцю

Дата: 29.10.2021 16:31
Кількість переглядів: 762

Сьогодні, 29 жовтня, в м. Сколе, за участю представників Стрийської районної ради та райдержадміністрації, Сколівської міської ради, депутатів, духовенства Сколівщини, громадськості, відкрито та освячено мурал Євгену Коновальцю, приурочений 130 річниці з дня народження Провідника Української нації. Молитвою, словами Гімнів і патріотичних пісень, стінописом складено чин поваги полковнику Армії Української Народної Республіки, організатору Куреня Січових Стрільців, батькові українського націоналізму, людині з державницьким мисленням, яка формувала модерну українську націю. Сколівський міський голова Микола Романишин, виступаючи перед громадою, зазначив: «Зерна, що свого часу посіяв Провідник Євген Коновалець, зійшли! Зросли нові ґенерації Українців, які підхопили ідеї національно-визвольних змагань і свідомо постають за одну, єдину, Незалежну, Самостійну Соборну Україну. Нині серед новітніх героїв ми бачимо і Голову Стрийської районної ради Михайла Лучечка і першого заступника голови Михайло Галущак , які, як нещодавні захисники рідної землі, свідомо підхопили цікаву художню ідею вшанування пам'яті Євгена Коновальця таким неординарним чином.

Відповідно до Програми «Відзначення Року Голови Проводу ОУН Євгена Коновальця та інших пам’ятних дат у Стрийському районі було прийнято відповідне рішення про створення муралу та здійснено фінансування із районного бюджету.

Виконав стінопис художник Андрій Біганський з майстерні художнього розпису BiHARТ!

Від сьогодні громадськість Сколівщини та кожен гість нашого міста зможе на мить зупинитись, полинути сторінками історії нашого краю, надихнутися духом великого борця за незалежність України - Євгена Коновальця, та замислитися над змістовними словами цієї великої людини: «У вогні перетворюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у Націю».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора