A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Дата: 26.10.2021 12:45
Кількість переглядів: 760

Відділ соціального захисту населення Сколівської міської  ради  інформує  громадськість  про те,  що  в період з 25 листопада до 10 грудня  2021 року  проводитиметься  щорічна Всеукраїнська  акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш  ніж  100 країн світу активізують з 25 листопада до 10 грудня свої зусилля  заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства.

25 листопада – Міжнародний день боротьби проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі для демократичної  спільноти дати: 

1 грудня - Міжнародний день боротьби зі СНІДом,

2 грудня - Міжнародний день боротьби з рабством,

3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю,

5 грудня - Міжнародний день волонтера,

6 грудня - річниця інциденту в Монреалі.

Майже кожен день від 25 листопада до 10 грудня означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства є порушенням прав людини. Україна приєдналася до акції «16 днів проти насильства» 2001 року.

 Основними завданнями акції є:

- привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем щодо подолання насильства в сім’ї  та підвищення рівня обізнаності населення із зазначених проблем;

- активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, установ та організацій різних форм власності щодо викорінення домашнього насильства;

- формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства та «нульової толерантності» до різних форм насильства, привернення уваги до жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора