A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

У м.Сколе встановлено пам'ятну дошку на честь Теодора Витвицького

Дата: 30.08.2021 16:23
Кількість переглядів: 1037

У м.Сколе на фасаді Сколівської міської системи публічно-шкільної бібліотеки, відповідно до рішення сесії Сколівської міської ради від 12  серпня 2021 року №1471, урочисто відкрито меморіальну дошку на честь великого патріота Сколівщини, літературознавця, педагога, філолога, публіциста, дослідника історії національно- визвольних змагань, найактивнішого читача Сколівської книгозбірні Теодора Тимофійовича Витвицького! Ця людина заслужила таку пошану своїм непересічним розумом, високим інтелектом! Він відзначався мудрістю, філігранною майстерністю слова, глибоким знанням мови та літератури, істинною любов‘ю до рідного народу і своєю діяльністю доклався до того, щоб сотні бійців УПА, їх родин, вивезених на каторгу до Сибіру були реабілітовані в часі Незалежної України!

Жоден освітній чи культурний захід не обходився без його виступів, глибина яких вражала обізнаністю, різноплановим підходом, жанровою палітрою. Такі промови залишали глибокий слід в душах вдячних сколівчан, освітян, працівників культури, людей, які всім серцем вболівали за кращу долю України!

Низький уклін, глибока шана, вселюдська повага і світла пам‘ять великому сколівчанину, Почесному громадянину Сколівського району Теодору Тимофійовича Витвицькому!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора