A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Закликаємо власників, землекористувачів та орендарів впорядкувати земельні ділянки, які забур’янені борщівником Сосновського

Дата: 15.07.2021 11:48
Кількість переглядів: 1139

Фото без описуСколівська міська рада Львівської області нагадує, що власники і землекористувачі, в тому числі – орендарі земельних ділянок під час здійснення своєї діяльності зобов’язані дотримуватись вимог земельного законодавства. Зокрема, стаття 52  КУпАП передбачає: «Псування сільськогосподарських та інших земель, забруднення їх хімічними і радіоактивними речовинами, нафтою та нафтопродуктами, неочищеними стічними водами, виробничими та іншими відходами, а так само невжиття заходів по боротьбі з бур'янами».  До останніх належить недопущення небажаної трав’янистої рослинності, яка негативно впливає на розвиток культурних рослин, призводить до поширення шкідників і не дає можливість використовувати землі за призначенням. Окремої уваги заслуговує потреба боротьби з карантинними бур’янами, такими як борщівник Сосновського.

Невиконання заходів, передбачених статтями 12, 28 Закону України «Про карантин рослин» тягне за собою накладення окремого штрафу від 3 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Псування та забруднення земель передбачає відповідальність: накладення штрафу на громадян - від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зважаючи на вищенаведене Сколівська  міська рада звертається  до власників і землекористувачів, в тому числі – орендарів земельних ділянок, які забур’янені борщівником Сосновського, привести до належного стану земельні ділянки та прилеглі до них території.

Борщівник Сосновського створює особливу небезпеку, оскільки його насіння розноситься вітром, тваринами, птахами і переноситься водою. Рослина небезпечна і для людини, оскільки тканини борщівника містять фурокумарини, які під час контакту зі шкірою провокують важкі, подібні до опіків, дерматити. Як правило, на уражених ділянках шкіри виникає опік другого ступеня (пухирі, заповнені рідиною). Культивований  борщівник Сосновського втратив ознаки культурної рослини й росте та поширюється стихійно. Це поширення потрібно обмежувати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора