A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Львівська залізниця закликає громадян суворо дотримуватися правил безпеки на транспорті

Дата: 15.07.2021 10:45
Кількість переглядів: 785

Фото без описуРегіональна філія «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця» закликає громадян бути максимально уважними та обережними під час перебування поблизу і безпосередньо на об’єктах залізничної інфраструктури та неухильно дотримуватися Правил безпеки на транспорті. Залізничники наголошують, що саме порушення цих правил є причиною травмувань громадян, які часто завершуються каліцтвом або смертю.

Із початку 2021 року на території регіональної філії «Львівська залізниця» через власну необережність та легковажність травмувалося 25 осіб, із них у 16 випадках нехтування правилами безпеки призвело до смертельних наслідків.

Серед основних порушень – перехід через залізничні колії у невстановлених місцях та ходіння по коліях, що останнім часом, особливо серед молоді, відбувається із використанням аудіо навушників, що суттєво знижують увагу людини, яка не помічає наближення рухомого складу та навіть не реагує на гучні попереджувальні сигнали локомотива.
     Такий випадок трапився на початку червня цього року на Львівщині: трагічно завершилася спроба 33-річної жінки перейти колію перед вантажним поїздом, що наближався. Помітивши порушницю, машиніст застосував екстрене гальмування, втім відстань була надто малою, щоб запобігти біді, марними виявилися і безперервні гучні сигнали локомотива. У ході вивчення причин та обставин трагедії з’ясувалося, що жінка була в навушниках, які, очевидно, завадили зреагувати на смертельну небезпеку.

     Варто зауважити, що в таких надзвичайних ситуаціях запобігти трагедії дуже важко, адже поїзд неможливо раптово зупинити. У залежності від швидкості руху та ваги рухомого складу, гальмівний шлях поїзда у режимі екстреного гальмування може становити близько 1 кілометра!

     Постійно нагадуючи правила безпечної поведінки на залізничному транспорті, залізничники наголошують, що територія об’єктів інфраструктури – це зона підвищеної небезпеки і аж ніяк не місце для прогулянок чи розваг, тому закликають громадян бути уважними та неухильно дотримуватися цих правил. Зокрема необхідно переходити залізничні колії тільки у встановлених місцях (пішохідні мости, переходи, тунелі, переїзди тощо).
     Водночас суворо заборонено ходити по залізничних коліях та наближатися до них на відстань, меншу за п'ять метрів. На станціях і перегонах заборонено пролізати під вагонами і перелізати через автозчепи, підніматися на опори ліній електропередач, дахи локомотивів та вагонів, конструкції мостів, освітлювальних веж тощо, а також торкатись до металевих дротів заземлення, які йдуть від опори до рейки. Крім того, правила забороняють підходити ближче ніж на 0,5 метра до краю платформи після оголошення про прибуття поїзда аж до його повної зупинки.

Шановні друзі, бережіть своє життя і здоров’я, дотримуючись цивілізованих традицій гарантування власної безпеки та безпеки оточення, демонструючи належний приклад поведінки дітям та молоді!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора