Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Відбулись урочистості з нагоди 100-річчя з Дня народження мецената, засновника освітніх програм, фундатора української культури та освіти Петра Яцика

Дата: 08.07.2021 09:00
Кількість переглядів: 434

Фото без опису7 липня  на  Сколівщині  відзначили визначнуФото без опису ювілейну дату - 100-річчя з Дня народження мецената, засновника освітніх програм, фундатора української культури та освіти Петра Яцика. Виходець з Верхнього Синьовидного, селянський син з України, став на канадській землі мільйонером, сягнув вершин успіху та благополуччя, здолавши чимало несприятливих для нього обставин. Будучи в еміграції з молодих років, став надзвичайно заможним і зароблене вкладав у книжки та просвіту!

Відомий меценат і поціновувач української культури, Петро Яцик, виступив з ідеєю проведення в Україні мовного конкурсу серед молоді, який вперше відбувся в 2000 році за організації Ліги українських меценатів.

Він проводиться щорічно. У конкурсі бере участь українська молодь, а також діти з багатьох країн світу.

То ж сьогоднішня зустріч - чергове нагадування сучасникам про велич одного українця, який відмовився бути бідним і залишив гідний приклад відданості рідній землі у світі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора