Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

ЗАПРОШУЄМО громадськість на урочисте відкриття виставки!

Дата: 23.06.2021 14:26
Кількість переглядів: 588

Фото без описуМистецька виставка аквареліста, архітектора, пейзажиста, дизайнера і мистецтвознавця, етнічного бойка ВОЛОДИМИРА САЧКА - відкриється в музеї "Сколівщина" 24 червня, о 15 год. Володимир Сачко - уродженець с.Лавочне, що на Сколівщині. Таланти художника та поета проявилися у нього ще з раннього дитинства. Зростав, набирався розуму, снаги, шліфував талант і, зрештою, вийшов на обрій високого мистецтва, поповнивши лави незаурядних, видатних постатей України.

Це - глибока непересічна особистість, ерудит, майстер слова і пензля, істинний патріот рідного краю. Життя його не пестило та вмів торувати дорогу, заробляв на сім"ю, родину, виховува дітей шукав щастя за океаном, та серце привело назад, на рідну землю. Від сірих буднів, звичної роботи, від рутинної буденної втоми втікав у рідні пенати. Там оновлював сили, надихався, черпав енергію в творчості. То словом бавився, то пензлем. А поринав у таїни мистецького буття із превеликим задоволенням. То ж ми маємо тепер можливість поринути в ті чари таланту митця у музеї "Сколівщина".

- То, людойки мої милі, не говір, то музика гір, і мова карпатських потоків,- бо красне і давне, як вишиття на рушниках, на сорочечках...- Володимир Сачко.

А ми додамо ще одне речення: "То барви природи, то фарби внутрішнього духа, то мазки світобачення і плоди унікальної творчости талановитого митця Бойківщини!" ЦІнуймо своє, своїх, віддаймо любов своїм!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора