A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Аматорський ансамбль народної музики "Файні бойки"

Дата: 28.04.2021 11:28
Кількість переглядів: 700

Аматорський ансамбль народної музики "Файні  бойки" був заснований 2012 році при РНД "Бескид". Його яскрава самобутність, своєрідність виконавського  стилю, бойківський колорит забезпечують йому велику прихильність глядачів. Колектив має багатий репертуар, в якому переплітаються бойківські коломийки, мелодії, українські народні пісні та їх в'язанки, стрілецькі та повстанські марші.  В 2017 році ансамблю було присвоєно почесне звання "народний".

На даний час ансамбль налічує 6 учасників (скрипка, сопілка-кларнет, баян, аккордеон, контрабас, бубен), не потребує жодного додаткового технічногозабезпечення, що є важливим фактором в  здійсненні активної концертної діяльності.

 За роки творчоїроботи "Файні бойки" взяли участь в багатьох масових заходах Сколівщини: Міжнародний фестиваль "Мисливська ватра" (2018, 2019), Фестиваль сиру і вина в с.Орів (2019), етно-фестиваль з нагоди Дня селища Славське (2015), фестиваль"Бойки празникують" в м.Сколе (2018, 2019), відкриттяісторико-краєзнавчого музею "Сколівщина" (2018) та ін. Колектив був бажаним гостем відомих в Україні туристичнихкомплексів "Плай", "Золота форель", "Вежа ведмежа", а також з особливою радістю дарував свої творчід доробки українським військовим навчально-спортивної бази "Тисовець" та Яворівського військового полігону.

Народний ансамбль народної музики "Файні бойки" є багаторазовим лауреатом районних конкурсів-оглядів серед колективів музичного жанру,  неодноразово нагороджувався грамотами та подяками різного рівня, користується популярністю в прихильників аматорської народної творчості.

Керівник - Свистун Юрій Миколайович тел.0970523590, 0954956959.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора