Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Хорова капелла "Синьогора"

Дата: 28.04.2021 14:44
Кількість переглядів: 593

Фото без описуХорова капелла "Синьогора" була заснована на базі Народного дому селища ВерхнєСиньовидне в 1984 році під керівництвом найбільшого поціновувача  хорового мистецтва Сколівщини Заслуженого працівника культури України - Івана Семеновича Крушельницького,  який зумів з простих людей, аматорів хорового співустворити колектив, який багато років достойно виступає в своєму жанрі, є гордістю громади  селища, окрасою масових заходів, що проводяться на території Верхнього Синьовидного. Тому вже в 1991 році колективу було присвоєно звання "народний".

Колектив постійно оновлювався та поповнювався новими учасниками, але в переважній більшості це були вчителі місцевої школи, медики, працівникикультури.

Вже з 2010 року і по цей час художнім керівником та диригентом хорової капели є Галина Шило. В репертуарі народної хорової капели "Синьогора" переважають духовні твори ("Під твою милість" М.Бортнянського, "Отче наш" М.Вербицького, "Князь Обновитель"...), українські народні пісні в обробці відомих композиторів ("Анничка" в обр.Є.Козака, "Закувала зозуленька" в обр.О.Яковчука, "Ой, під калиною" в обр.Суржі...). Естетичне сприйняття колективу підсилюється чудовими костюмами,  виготовленими за фінансової підтримки селищної ради. 

Керівник колективу - Галина Шило тел.0989223773, завідувач НД – Андрій Корчинський тел.0672743539.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора