A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Культурно-просвітницький колектив "Корифей"

Дата: 28.04.2021 14:36
Кількість переглядів: 614

Культурно-просвітницький колектив "Корифей" започатковано в 1994 році з ініціативи молодого спеціаліста методиста-інструктора по клубній роботі Світлани Сличко. Перший кількісний склад 15 учасників різної вікової категорії. Одними з перших театралізованих постановок колективу стали заходи присвячені видатним особам України: "Богдан Лепкий", "Соломія Крушельницька", "Іван Мазепа".

Минав час, змінювався і зростав творчий склад колективу, вдосконалювалась виконавська майстерність учасників, набирався знань і досвіду керівник.

Понад 20 років колектив співпрацює з громадськими організаціями, товариствами, релігійними громадами, серед них районні осередки культурологічного товариства "Бойківщина", братства ОУН-УПА, парафії Різдва Пресвятої Богородиці та св.вмч. Пантелеймона, Народні аматорські колективи художньої самодіяльності, тісні контакти підтримуються з школою патріотичного виховання молоді ім. Героїв Маківки, спілкою ветеранів АТО, родинами учасників Революції Гідності та Героя Небесної Сотні.

З кожним роком "Корифей" поповнюється новими учасниками, зокрема, активною учнівською та студентською молоддю, зараз налічує 20 осіб. Незмінним залишається тільки керівник, на даний час вже директор  міського Народного дому "Бескид" - СвітланаСличко.

Робота колективу спрямована у сферу пошуку, вивчення та збереження історико-культурної спадщини, піднесення національної свідомості, широке відзначення знаменних дат в історії України. Саме заходи, організовані та проведені культурно-просвітницьким колективом "Корифей", несуть в собі національний дух, згуртовують та об'єднують українців, ведуть до однієї мети: збереження всьог орідного, духовного, історії наших перадідів, любов до свого краю, поваги і шани до визначних людей України.

За багаторічну творчу працю та високі досягнення в культурно-просвітницькій діяльності в 2019 році колективу було присвоєно звання "народний".

Керівник колективу – Сличко Світлана Василівна, тел. 0686249254



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора