A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Народний аматорський вокальний ансамбль «Горицвіт»

Дата: 28.04.2021 12:45
Кількість переглядів: 585

Фото без описуНародний аматорський вокальний ансамбль «Горицвіт» створений у 2006 році з працівниківрайонного Народного дому та співаків-аматорів міста.  В репертуарі колективу: українські народні пісні та їх обробки, різдвяні колядки і щедрівки, пісні патріотичного характеру,  фольклорні пісні, твори сучасної української естради.  З перших виступів на сценіданий колектив завоював симпатії глядачів міста, а згодом став бажаним гостем в Народних домах району. Вже традиційними стали концертні програми «Горицвіту» з нагоди святкувань Днів села в населених пунктах району, концерти-вітання з професійними святами. Почесне звання "народний" ансамбль здобув у 2011  році.

Багатий діючий репертуар ансамблю підтверджується його участю в різнопланових масових заходах Сколівщини – це і святкові концерти з нагоди державних свят, урочистості присвячені пам’ятним датам, урочисті віче по вшануванню Героїв України,  народні гуляння. Неодноразово даний колектив виступав перед гостями району на територіях відпочинкових комплексів «Золота Форель», «Святослав», «Плай», «Вежа Ведмежа» пропагуючи українську народну пісню, традиції та звичаї бойківського краю.

За період свого існування «Горицвіт» побував в багатьох населених пунктах області: м.Львів, с. Нагуєвичі, м. Дрогобич, м. Трускавець, смт. Східниця, с. Гірне, м. Дашава, м. Турка,  став учасником Всесвітніх Бойківських Фестин (2007, 2012), Міжнародного  фестивалю весільнихобрядів в м. Венгру в Республіка Польща (2007), Міжнародного фестивалю "Мисливська ватра" в м.Сколе (2019, 2020), обласних Фестивалях гостинності (2017, 2018, 2019).

З початком російськоїагресії  "Горицвіт" є частим гостем в українських військових на території військово-спортивної бази "Тисовець", Яворівського військового полігону,  військового навчального центру в с. Старичі.

Народний аматоркський вокальний ансамбль  "Горицвіт"  та його керівник Олександра Кінаш неодноразово нагороджувався  грамотами та подяками.  Колектив завжди в пошуку, а його бажання популяризувати українську пісню робить значний внесок у справу естетичного виховання мешканців міста та Сколівщини вцілому.

 

Керівник – Олександра Кінаш, тел. 0937602411, Viber 0974419262



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора