A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Вокально-інструментальний ансамбль "Бескид" (ВІА «Бескид»)

Дата: 28.04.2021 14:14
Кількість переглядів: 797

Фото без описуВже багато років, з 1991 р., почесне звання "народний" з гордістю носить вокально-інструментальний ансамбль "Бескид" (ВІА «Бескид»). Колектив створений ще в 1989 році при районному Народному домі. Впродовж 1989-2008 років незмінним його керівником був Євген Литвиненко, саме під час його керівництва ансамблю було присвоєно звання "народний". З 2008 року оновився творчий склад ВІА "Бескид", керівником якого став Микола Мих.

На даний час в складі ансамблю вдало переплітаються як сучасні (гітари, саксофон, синтезатор), так і народні (сопілка, акордеон, бандура) музичні інструменти, що забезпечує характерне звучання народних, сучасних та класичних творів у їхньому виконанні.

В репертуарі колективу українські пісні,  мелодії,  твори українських та зарубіжних композиторів, корифеїв української естради В.Івасюка,  І.Білозіра, І.Злотника, І Поклада. Найбільшою окрасою ВІА "Бескид" є авторські пісні, написані мешканцями Сколівщини, серед авторів-аматорів - Ольга Рикавець, Божена Сливка, Мирослава Бугрій.

Протягом останніх років колектив вагомо поповнив свій репертуар піснями присвяченими Героям Майдану, Небесній Сотні, добровольцям та всім захисникам України.

Професіоналізм керівника та музикантів завжди приємно вражає глядачів, тому без ВІА "Бескид" не проходить жодне концертне дійство, свято, фестиваль, масове гуляння.

Керівник колективу – Мих Микола Васильович, тел.0992597964



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора