A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Відшукати таланти та здібності та розвинути свої навики допоможе служба зайнятості

Дата: 23.04.2021 14:57
Кількість переглядів: 502

Дуже часто особи, які звертаються в пошуках роботи до центру зайнятості  не знають чим хочуть займатися та яку професію обрати. На профконсультаційній бесіді чуємо такі фрази: « Не знаю яку роботу хочу виконувати.» , або: « Я пропрацював(ла) 10 років на одній посаді, яку я ще можу виконувати роботу?».

Саме тому профорієнтатори Сколівської районної філії ЛОЦЗ завжди роблять акцент на тому, що більше немає роботи «НАЗАВЖДИ», більше немає навичок «НАЗАВЖДИ» і потрібно завжди розвиватися та самовдосконалювати себе як особистість.

Ми хочемо вам розповісти про безкоштовні можливості розвивати себе для того, щоб завжди бути затребуваним на ринку праці та не боятися професійних змін.

 Які навички важливо розвивати в наш час? 

Це навички -  Soft skills.  Що це?   Іншими словами їх ще називають м’які навички або гнучкі навички (англ. soft skills) — комплекс неспеціалізованих, надпрофесійних навичок, які відповідають за успішну участь у робочому процесі, високу продуктивність і, на відміну від спеціалізованих навичок, не пов’язані з конкретною сферою.

  • До них належать:
  • вміння працювати в команді;
  • критичне мислення;
  • лідерство;
  • креативність;
  • вміння дотримуватися дедлайнів;
  • відповідальність та дисциплінованість.
  • емоційний інтелект

Дослідити наявність  таких навичок, зрозуміти до якої діяльності у вас є талант, ви можете на платформі з профорієнтації та розвитку кар’єри Державної служби зайнятості - http://profi.dcz.gov.ua .

А на Освітньому порталі Державної служби зайнятості - https://skills.dcz.gov.ua   ви можете прослухати курси на різну тематику, що дозволять вам розвинути певні навики.

Також існує така платформа як Prometheus – сайт, на якому розміщено понад 1000 курсів, які можна пройти та отримати сертифікат. Курси на різні теми, починаючи підготовкою до ЗНО та закінчуючи створенням власного бізнесу.

Отож, досліджуйте себе, розвивайте та працюйте на благо собі та своїй країні.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора