A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

В Історико-краєзнавчому музеї "Сколівщина " відбулася презентація науково-популярної фотовиставки "ОУН: ідея і чин"

Дата: 25.02.2021 19:19
Кількість переглядів: 1143

Фото без описуСьогодні, 25 лютого, в Історико-краєзнавчому музеї "Сколівщина " Фото без описувідбулася презентація науково-популярної фотовиставки "ОУН: ідея і чин" за участі Сколівського міського голови Миколи Романишина, Фото без описузаступника голови Стрийської районної ради Михайла Галущака, першого заступника міського голови Юрія Допілка, керівника відділу культури та промоцій Сколівської міської ради Володимира Крушельницького, працівників народних домів та бібліотек Сколівської територіальної громади, депутата Стрийської районної ради Світлани Сличко, депутата Сколівської міської ради від ВО"Свобода" Миколи Сороки, представників громади міста та інших зацікавлених осіб.

 

 
 
Михайло Галущак, кандидат історичних наук, учасник бойових дій на сході України, представив свою авторську працю, проаналізував історичні події передумов створення і діяльності у складних умовах на наших теренах підрозділів УГА, УВО, ОУН, Карпатської Січі та УПА. У виставці подано глибокий фактажний матеріал, витяги з документів, унікальні світлини та інформацію про взаємодію різних військових формувань окремих періодів та підвів підсумок тих історичних перипетій.
Від Сколівської міської ради з вітальними словами у заході виступили Микола Романишин, Юрій Допілко та Володимир Крушельницький. Гостеві в дарунок було вручено книгу Вікторії Тарас "Сколе", туристичний путівки та довідник -мапу "Бойківщина". Також Михайло Галущак мав нагоду ознайомитися з експозиціями
Виставка триватиме ще два тижні у рамках відзначення Року Голови Проводу ОУН Євгена Коновальця у Стрийському районі з нагоди відзначення 130-ої річниці з дня його народження!
Вхід вільний. Виставка у музеї відкрита для широкої аудиторії оглядачів, дослідників історїї, освітян, працівників культури, учнівської та студентської молоді, гостей Сколівщини.
Також звертаємося до директорів шкіл з проханням максимально залучити до перегляду історичної панелі старшокласників.
Окремо дякуємо автору виставки Михайлу Галущаку, розробнику історичної праці, а також депутату Сколівської міської ради Миколі Сороці за підтримку в її організації.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора